Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Crisisupdate: Gasprijs duikt nog stuk verder omlaag

Aan het eind van de woensdag is de TTF-gasprijs voor de korte termijn onder de 70 euro per megawattuur gedoken. Het warme winterweer helpt daar ongetwijfeld bij. De elektriciteitsprijs stijgt op donderdag weer een stukje na een stormachtige woensdag. In deze crisisupdate zetten we de energieontwikkelingen weer op een rijtje.


De TTF-gasprijs voor februari 2023 t/m 4 januari. Donderdagochtend 5 januari ligt de gasprijs op ruim 67,5 euro per megawattuur, een daling van 3,8% ten opzichte van woensdag. Klik hier voor de actuele cijfers. De TTF day ahead-prijs ligt op 63,8 euro per megawattuur. 

De gasprijs van net iets meer dan 65 euro per megawattuur voor het TTF-februaricontract aan het eind van de woensdag is bijna de laagste van heel 2022. Alleen in januari sloot de prijs ook enkele dagen om en nabij die prijs af. De TTF day ahead-prijs ligt donderdagochtend op 63,80 euro per megawattuur. 

TTF-prijs februaricontract 2023, jaarontwikkeling

De APX day ahead-prijs voor de basisuren ligt donderdag op 118,90 euro per megawattuur. De BELPEX-prijs kom iets hoger uit met een prijs van net iets meer dan 120 euro. De prijs voor piekuren ligt day ahead hoger bij de APX (170,20 euro) dan bij de BELPEX (159,20 euro).

Element Nederland laat met een infographic zien dat de gasopslagen in Nederland, op die van Duitsland en Italië na, de grootste zijn van de Europese Unie. Nu zitten die opslagen nog goed vol, maar na deze winter zijn er nog veel onzekerheden of dat ook voor de winter van 2023-2024 weer lukt (en tegen welke prijs). Bekijk hier de infographic in het groot.