Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ruud Paauwe, secretaris en directeur Kennis in je Kas:

“Sector moet altijd vooruitkijken”

Als directeur van Glastuinbouw Nederland en secretaris en directeur van stichting Kennis in je Kas (KijK) weet Ruud Paauwe als geen ander dat bedrijven in de glastuinbouw momenteel in de overlevingsmodus staan. “Dan ben je wellicht minder bezig met strategisch onderzoek voor de langere termijn, waar Stichting KijK zich sterk voor maakt. Maar als toonaangevende sector moet je voortdurend vooruitkijken anders ben je binnen vijf jaar weg geconcurreerd.”

Het nieuws is vers van de pers. In augustus werd de verplichte consultatieperiode voor de nieuwe Verbindend Verklaring voor Kennis in je Kas afgesloten. Maar het duurde vervolgens nog enkele maanden voordat door het ministerie van LNV definitief groen licht werd gegeven voor wederom een periode van drie jaar onderzoek voor en door de sector. Vlak voor de jaarwisseling werd de Verbindend Verklaring gepubliceerd in de Staatscourant. Een goedkeuring die Ruud Paauwe omschrijft als essentieel voor de ontwikkeling van de glastuinbouw de komende jaren. “De gewasoverstijgende onderzoeken binnen de drie onderzoekprogramma’s Kas als Energiebron, Glastuinbouw Waterproof en het Nieuwe Doen in Plantgezondheid worden hiermee gecontinueerd.”

In dit artikel op de website van KijK licht hij zijn visie nader toe.

Publicatiedatum: