Havatec timmert aan de weg met Falcon Plantrobot en bloemenverenkelaar

Ook in 2023 staat Havatec uit Nieuw-Vennep op de SMTB te Vijfhuizen met twee nieuwe innovaties “hightech simplicity” puur sang: de Falcon Plantrobot en de (nieuwe) bloemenverenkelaar.

De Falcon Plantrobot
Toenemende druk op de arbeidsmarkt en stijgende kosten van personeel dwingt tulpenbroeiers op zowel grond als water uit te kijken naar vernieuwing en slimmere oplossingen. Met de Falcon Plantrobot kunnen per machine 3600 bollen per uur automatisch geplant worden. Elk type krat en plantpatroon wordt ondersteund. In de meegeleverde software kan de klant zelf instellen in welk patroon er geplant moet worden. Deze innovatie is in 2022 naar de markt gebracht en inmiddels zijn er een kleine 100 machines in binnen- en buitenland operationeel. De kleinste gebruiker teelt 3 miljoen stelen en werkt met 1 Falcon waar de grootste op dit moment operationele installatie bestaat uit 20 aan elkaar gekoppelde Falcons. De laatste heeft een capaciteit van ruim 70.000 geplante bollen per uur. Ook is de eerste opstelling inmiddels operationeel met de Havatec BulbStar fusarium zoeker.

De bloemenverenkelaar
Het tulpenseizoen is in volle gang. Veel tulpen worden tot bossen verwerkt met de Tulipstar. Voor goede werking van deze machine was tot nu altijd nog iemand nodig die ervoor zorgde dat de tulpen 1 voor 1 in het juiste vak kwamen, zodat de tulpen juist gebost konden worden. Deze arbeidsintensieve en foutgevoelige handeling is met de bloemenverenkelaar niet meer nodig. De bossen hebben allemaal exact de juiste samenstelling zonder tussenkomst van een extra handeling. Verhoging van de capaciteit en kwaliteit en reductie van arbeid zijn het logische gevolg.

Op de SMTB beurs in Nieuw-Vennep op 10, 11 en 12 januari zal Havatec de machines presenteren (te vinden in stand 2C01).

Voor meer informatie:
Havatec
info@havatec.nl
www.havatec.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven