Suntory Flowers opent nieuw innovatiecentrum in Japan

Suntory Flowers heeft een nieuwe, ultramoderne onderzoeksfaciliteit geopend voor productontwikkeling en de teelt van bloemen en groenten. Het Suntory Flowers Innovation Field, gevestigd in Higashi Omi in de Japanse provincie Shiga, is de kers op de taart van het 20-jarig bestaan dat afgelopen jaar gevierd werd.

Functies van het Suntory Flowers Innovation Field
De eerste functie van het lab is het stroomlijning van productontwikkeling met behulp van de nieuwste technologie.
De kas is uitgerust met de nieuwste klimaatcomputer, welke op afstand kan worden bediend. Led-lampen zorgen ervoor dat de groei niet wordt beïnvloed door omgevingsfactoren, zoals gebrek aan zonlicht. Robots uitgerust met beeldanalyse-AI zullen worden gebruikt om de efficiëntie van het steken van stekken te verbeteren, waardoor de snelheid en het aantal planten dat klaar is om te wortelen en zich te vermenigvuldigen toeneemt.

Daarnaast heeft duurzaamheid veel aandacht gehad. Zo wordt electrisch verwarmd (itt oliegestookte ketel), zijn er zonnepanelen en wordt ingekochte elektriciteit betrokken van hernieuwbare energiebronnen. Deze maatregelen zullen de uitstoot van CO2 met bijna 800 ton per jaar moeten verminderen in vergelijking met de uitstoot die wordt gegenereerd met traditionele verwarmingsapparatuur en stookolie.

Suntory Flowers zal ook water besparen door een eb- en vloed vloer te gebruiken. Hierdoor zal het waterverbruik met ongeveer 80% dalen.

Over de nieuwe faciliteit zegt directeur Taizo Chinju: "Ik ben blij dat we het "Innovation Field", een nieuwe faciliteit voor productontwikkeling en teelt, konden openen in dit jubileumjaar waarin Suntory Flowers Limited 20 jaar bestaat."

Voor meer informatie:
Suntory Flowers
www.suntoryflowers.com

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven