Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bewijslast voor oorsprongsdocumenten moeten voor 31 januari vernieuwd zijn

Bedrijven die oorsprongsdocumenten opmaken of deze laten opmaken door een agent of andere derde partij, moeten hun bewijslijst voor deze documenten tijdig vernieuwen, zo meldt evofenedex. Uiterlijk 31 januari moet de bewijslast geactualiseerd en gedeponeerd zijn bij de Kamer van Koophandel.

Het betreft hier de bewijslast voor Certificaten van Oorsprong en EUR-1 certificaten. Wanneer men regelmatig naar derde landen exporteert, kun ervoor worden gekozen de bewijslast voor deze documenten te deponeren bij de Kamer van Koophandel. "Denk hierbij aan een kostprijscalculatie, productbeschrijving of -overzicht of een leveranciersverklaring. Hierdoor hoeft men niet bij elke aanvraag voor een oorsprongsdocument je oorsprong aan te tonen."

Bewaarplicht
Deze bewijslast is maximaal 2 jaar geldig. Veel bedrijven kiezen voor een geldigheid van 1 jaar. "Bewaar altijd zelf een exemplaar in je administratie. De bewaarplicht geldt voor een periode van 7 jaar."

Bron: evofenedex

Publicatiedatum: