"Initiatieven op gebied van waterstof mogen niet stilvallen"

De specialisten van Kas als Energiebron en Glastuinbouw Nederland hebben de afgelopen maanden samengewerkt met de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen om een programma van de grond te krijgen voor waterstof. Op 6 september werd in de Meern een bijeenkomst georganiseerd. Tegelijkertijd werd een uitvraag gedaan naar reeds bestaande en nieuwe initiatieven.

Deze initiatieven zijn verwerkt in een Bidbook Waterstof. Dat heeft de Topsector onlangs aangeboden aan representanten van de ministeries van EZK en LNV. De vraag was om hier apart budget (€ 10 miljoen) voor vrij te maken om zo het programma van de grond te krijgen en een aantal demo’s te starten. Vanuit de Topsector zijn diverse contacten gelegd en is een deel van de werkzaamheden uitgevoerd.

Momenteel zijn de samenwerkende partijen aan het kijken hoe verder te gaan. Het geld komt nog moeizaam los, maar de ontwikkelingen moeten wel door. De Topsector heeft een subsidie aangevraagd ter overbrugging om het project niet stil te laten vallen.

Plan de campagne
De kans is aanwezig dat dit waterstoftraject onder het programma Kas als Energiebron gaat vallen en wordt geïntegreerd in de huidige werkzaamheden. “Het project mag niet stilvallen”, benadrukt Robert Solleveld namen Kas als Energiebron. “Aangezien we gewoon door willen, zijn we nu aan het kijken wie welke rol pakt. Deze vraag hebben we ook intern uitgezet, met als doel om medio januari al een plan de campagne op te kunnen stellen. Dan kunnen we ook concreter worden over het proces.”

bron: Kas als Energiebron


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven