Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwaan & Partners overgenomen door Hartman Groep

Zwaan & Partners Logistics, gevestigd in Marknesse, is per 1 januari overgenomen door de Hartman Groep uit Nieuw-Amsterdam. De overname betreft alle acht combinaties van Zwaan & Partners. De chauffeurs zijn geïnformeerd en gaan allemaal mee over naar de Hartman Groep.

Zwaan & Partners is actief in het transport en de fijnmazige distributie van bloemen en planten naar geheel Denemarken voor vaste opdrachtgevers. Daarmee vormt het bedrijf een mooie aanvulling op de activiteiten van Hartman Expeditie. Dat bedrijf heeft eigen vestigingen in het Deense Vejle en Greve. Directeur Ronald Hartman: "De activiteiten van Zwaan & Partners passen uitstekend bij onze Deense operatie en zorgen voor een grotere ladingstroom en een verdere versterking van ons netwerk. Een sterk punt daarbij is met name de distributie van bloemen en planten binnen Denemarken."

Planning naar Nieuw Amsterdam
De chauffeurs van Zwaan & Partners zijn gestationeerd in Nieuweschans, waar de chauffeurs elkaar aflossen tussen de binnenlandse ritten en de ritten naar Denemarken. De planning van Zwaan & Partners wordt overgebracht naar onze vestiging in Nieuw- Amsterdam, waar Kees Zwaan betrokken blijft bij de planning.

Schaalvoordeel
Als reden voor de overname wordt opgegeven een gebrek aan opvolging binnen Zwaan & Partners. Met de overname door de Hartman Groep profiteert het bedrijf van de structuur van de organisatie en het schaalvoordeel van de Hartman Groep. Aan de Bedrijvenweg in Nieuw Amsterdam verrees de afgelopen jaren een groot logistiek centrum van de Hartman Groep met ondermeer een eigen werkplaats, truckwash en crossdock faciliteiten. Tot de Hartman Groep behoort ook J.P. Vis & Zn, een bedrijf dat, net als Zwaan & Partners onder de eigen naam blijft opereren. Daarnaast behoort ook Brinkman Trans tot de Hartman Groep.

De Hartman Groep omvat met de overname van Zwaan & Partners in totaal 135 trekkende eenheden, 300 opleggers en ruim 300 medewerkers.

Voor meer informatie:
Hartman Expeditie  
Tel.: +31 (0)174 520 516 
www.hartmanexpeditie.nl  

Publicatiedatum: