Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Steady aanvoer rozen wordt beloond met betere veilposities

In mei 2022 is een proef gestart om met vier veilgroepen Roos regelmatige aanvoerders te belonen met een betere veilpositie. Vanwege positieve terugkoppeling vanuit de productcommissie, de kwekers en de kopers, gaan deze vier veilgroepen uitgebreid worden met nog twee veilgroepen.

In Aalsmeer zal veilgroep 190 (klok 13) en in Naaldwijk 780 (klok 8) worden uitgebreid.

De regel is dat er per locatie en per cultivar minimaal drie keer per week aangeleverd moet worden. Wanneer een aanvoerder daar aan voldoet, wordt deze beschouwd als een regelmatige aanvoerder en verdient deze een plek in de regelmatige veilgroep. Kan deze hier niet aan voldoen, dan zal dit deel van het aanbod in de niet regelmatige veilgroep worden geplaatst. De veilplaats is direct achter de regelmatige veilgroep.

Vanaf vandaag krijgt een aanvoerder vier weken de tijd om ‘regelmatig’ te worden (dus minimaal drie keer per week dezelfde cultivar aanvoeren). Wanneer deze op maandag 30 januari aan deze voorwaarde blijkt te hebben voldaan, wordt hij beloond met een plek in de regelmatige veilgroep. Is dit niet het geval, dan staat dit aanbod in de niet-regelmatige veilgroep.

Vanaf 30 januari blijf een aanvoerder dus een plek houden in de regelmatige veilgroep als hij minimaal 3 keer per week een cultivar blijft aanleveren. Indien hij dit niet doet, wordt deze cultivar geveild in de niet-regelmatige veilgroep.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Ger de Brabander, Veilingmeester Rozen bij Royal FloraHolland