Organische meststof van plantaardige reststromen 'bijzonder rijk aan vrije aminozuren'

De meeste mensen op de wereld zien plantenresten als een laagwaardig afvalproduct, maar toen Peter Klein door kreeg dat deze vol nutriënten zitten, begon hij Biota Nutri. Sindsdien is gebleken dat de verscheidene plantaardige reststromen inderdaad vol zitten met nutriënten en werkt het bedrijf aan manieren om de waarde van deze afvalproducten te verhogen.

Met de meststof NPK 5-2-2 HO, welke hoog in organische stof is, is het Biota Nutri gelukt om naast de gebruikelijke nutriënten een uitzonderlijk hoog gehalte van plantaardige amino-, humine- en fulvinezuren beschikbaar te maken voor de plant.

Hoog organische meststoffen
Tijdens het zoeken naar potentiële klanten merkte Peter dat verschillen zitten in de vraag. "Terwijl onze hoofddoelgroep interesse heeft in een heldere plantaardige vloeibare meststof voor hun moderne high-end teeltsystemen, zijn er ook veel bedrijven op zoek naar economische variaties. En eigenlijk wist ik al lang dat we dit binnen handbereik hadden."

Nu maakt Biota Nutri ook hoog organische meststoffen van plantaardige reststromen. Deze NPK meststoffen bevatten aanzienlijk meer organische stof en zijn zodoende ook geen heldere vloeistoffen. Dankzij het gepatenteerde productieproces zijn, naast de gebruikelijke nutriënten, een grote hoeveelheid amino-, humine- en fulvinezuren beschikbaar voor de plant. "Deze maken het product interessant voor bijna elk gewas en dankzij de mechanische bioverwerking ontstaat een verfijnd en effectief product" aldus Peter.

Voor meer informatie:
Biota Nutri BV
Veenderveld 55A
2371 TT Roelofarendsveen
+31 85 047 5710
peter@biota.nu 
www.biota.nu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven