Nieuw lab voor buiten-varens loodst Vitro Plus door de energiecrisis

Vitro Plus is al ruim 31 jaar bezig met het vermeerderen van varens, maar is vooral in de afgelopen jaren hard gegroeid. Dit resulteerde in het bouwen van een nieuw groot gebouw dat inmiddels af is en waar al volop in gewerkt wordt. Op dit moment wordt bovendien de laatste hand gelegd aan een rennovatie van de bestrating rondom de bestaande gebouwen en het aanleggen van voldoende parkeer-plaatsen voor alle werknemers.

“We zijn ooit begonnen met de vermeerdering van tropische huiskamervarens. In de afgelopen tien jaar zijn we ook aan de slag gegaan met buiten-varens. We zien dat daar enorm veel potentieel is; er is een groeiende interesse in buitenplanten en onze manier van produceren spreekt onze klanten erg aan. Vandaar ook het nieuwe gebouw,” zegt Ellen Kraaijenbrink, Sales & Marketing bij Vitro Plus.

Koud in de kas
De tropische binnen-varens die Vitro Plus voornamelijk vermeerdert moeten ook onder tropische omstandigheden worden opgekweekt. Er is veel meer gas voor nodig dan bij het opkweken van buiten-varens die je kouder kunt wegzetten. Met het oog op de huidige energiecrisis is dat uiteraard interessant. Ellen: “Binnen-varens kunnen ook wel iets kouder gezet worden, maar als het te koud wordt stoppen ze met groeien. Hele jonge planten moeten staan tussen de 22 en 24 graden, de grotere planten mogen niet kouder dan 16 graden. We kijken welke tropische varens wat kouder zouden kunnen staan, maar ook welke buiten-varens eventueel in de koudere of geheel koude kas gekweekt zouden kunnen worden.”

Ellen merkt dat kwekers wel oren hebben naar een overstap op buiten-varens. Enkele klanten overwegen een dergelijke overstap of hebben die zelfs al gemaakt.

De buiten-varens markt
Vitro Plus heeft nu 70 soorten buiten-varens in het assortiment en men is dit nog steeds aan het uitbreiden. “We sturen naar vaste klanten weleens wat proeven om ze kennis te laten maken met dit andere deel van ons assortiment. Als ze ervan onder de indruk zijn kunnen ze hun eigen klanten ook weer overtuigen, en dikwijls lukt dit. Als het echt anders is dan hun andere producten verkoopt het zichzelf al snel.”

Een deel van de klanten is echter ook behoudend. “Zo zien we bijvoorbeeld klanten die steeds terugkomen voor dezelfde vijf soorten. De varens die ze niet kennen willen ze niet. Dat komt ook door de mind-set van hun klanten. Zo vragen bijvoorbeeld de supermarktketens die zij beleveren steeds naar dezelfde soorten.”

Het bezoeken van beurzen en het laten zien van het assortiment is dan ook belangrijk voor de marketing van Vitro Plus in Amerika, iets waar ze zich komend jaar dan ook extra op zullen focussen.
“We willen volgend jaar meer beurzen bezoeken die beter aansluiten bij de wereld van de buitenteelt, zowel hier als in het buitenland. Daar is het natuurlijk sowieso een heel ander verhaal qua varens. In Florida kun je bijvoorbeeld je binnen-varens ook buiten zetten omdat het klimaat daar warmer is. Het kan dus per werelddeel verschillen en hier moeten wij dan ook op inspelen.”

In januari 2023 zal Vitro Plus aanwezig zijn op de Mants Show in Baltimore in het Amerikaanse Maryland, de TPIE in Tampa Florida, en de IPM Essen in Duitsland.

In juli staan ze wederom op Cultivate in Columbus, Ohio.
Van 9 t/m 11 november staat Vitro Plus op de Trade Fair in Aalsmeer op stand 2.12.

Voor meer informatie:
Ellen Kraaijenbrink, Sales & Marketing
Vitro Plus B.V.
De Roterij 26
4328 BA, Burgh-Haamstede
Tel.: +31 (0)111 46 80 88
info@vitroplus.nl 
www.vitroplus.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.