Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Thema GrootGroenPlus 2022 'Gegrond'

De voorbereidingen van vakbeurs GrootGroenPlus, die van 5 tot en met 7 oktober 2022 in Zundert gehouden wordt, lopen op volle toeren. Dat deelt de organisatie in een bericht waarin het beursthema bekend wordt gemaakt. Het thema is: 'Gegrond'.

Het thema verwijst onder meer naar het belang van een goede basis voor de producten én bedrijven in de branche. Het thema zal dit jaar op allerlei manieren verweven worden in de activiteiten die rondom de vakbeurs worden georganiseerd. 

Veelzijdige insteek 'Gegrond'
Het thema 'Gegrond' speelt in op actuele ontwikkelingen en is vanuit veel invalshoeken interessant voor de sector. Zo is de vakbeurs zelf goed gegrond in de sector; als ontmoetingsplek voor handelaars, kwekers en andere betrokkenen bij de sector kan de vakbeurs zelfs tot het fundament worden gerekend. Verder is het van essentieel belang dat de boomkwekerijsector gegrond is. Dat deze werkt op een solide fundering vanuit allerlei kanten, financieel, juridisch, economisch en ecologisch, vanuit eigen kracht. 
De grond vormt bovendien de praktische basis voor alle teelten. Uit een levende, rijke en gezonde bodem is meer rendement te halen door kwekers, die op hun beurt vaak ook weer generaties lang gegrond zijn in de regio én op de grond die ze bezitten. 

Standprijzen
Normaal gesproken vormt de uitwerking van het thema een beoordelingscriterium voor de drie standprijzen, namelijk de Jac Loddersprijs voor beste groene stand, de Jan van Dongenprijs voor beste niet-groene stand en de Zunderts Groen Imago Prijs voor de stand die Zundert het best op de kaart zet, die tijdens de beurs worden uitgereikt. Gezien het belang van een vitale bodem (pot of vollegrond), is dit jaar besloten om de uitwerking van het thema 'Gegrond' voor alle drie de prijzen voor 50 procent mee te laten wegen. Om in aanmerking te komen voor een prijs worden deelnemers in 2022 extra uitgedaagd om zich van hun creatieve kant te laten zien. Bodemgoeroe René Jochems van Groeibalans zal zich dit jaar bij de jury voegen, zodat hij vanuit zijn expertise advies kan geven aan de jury en de uitingen mede kan beoordelen, uiteraard is zijn stand uitgezonderd van deelname. 

Nationale Boomfeestdag
Het thema Gegrond zal ook worden meegenomen in de beursactiviteit van het goede doel Stichting Boomfeestdag en heeft Stichting VICOE al aangegeven hieraan te willen bijdragen op het gebied van wormenhotels. Stichting Nationale Boomfeestdag is al jarenlang het goede doel van vakbeurs GrootGroenPlus. De stichting heeft als doel om kinderen van groep 6 meer inzicht, kennis en begrip voor bodem bij te brengen. Door het thema dit jaar in het programma te verweven, wordt ook hier duidelijk gemaakt wat het belang van een goede bodem is, dit is in 2022 extra belangrijk, omdat de Nationale Viering op 16 november in Zundert zal plaatsvinden.

Bron: GrootGroenPlus

Publicatiedatum: