"Logisch om innovatie water en plantgezondheid te combineren"

Het beleid en onderzoek op het gebied van water en plantgezondheid hebben veel raakvlakken. Dan is het logisch om de aansturing daarvan in één hand te concentreren. Margreet Schoenmakers combineert sinds enkele maanden beide onderwerpen. Haar functie bij Glastuinbouw Nederland heet officieel ‘Programmamanager innovatie Water en Plantgezondheid’. Op de website van Glastuinbouw Waterproof vertelt ze er meer over. 

“We zien dat beide gebieden steeds meer overlappen. Dat heeft geleid tot een heroverweging. Denk aan optimale waterkwaliteit. Daar hoort beschikbaarheid van goed water bij, maar ook de juiste biologische waterkwaliteit om een weerbaar systeem te krijgen. Ook bij emissiebeperking heb je steeds te maken met overwegingen op beide vlakken. We willen synergie bereiken door er één portefeuille van te maken”, vertelt Margreet Schoenmakers.

Omdat er steeds minder chemische oplossingen beschikbaar zijn voor de tuinbouw, is een integrale manier van denken noodzakelijk. Bij innovatieprojecten zie je dat terug. Het is de kunst om dubbelslagen te maken, met één onderzoek werken aan oplossingen voor twee deelgebieden.

Lees hier het hele interview op Glastuinbouw Waterproof. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.