Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Herkansing voor al gekeurde planten tijdens GrootGroenPlus

Op vakbeurs GrootGroenPlus is traditiegetrouw altijd ruimte voor de keuring van nieuwigheden door de KVBC. Dit gaat steeds om nieuwe planten voor de tentoonstellingskeuring. Planten kunnen daarom ook maar één keer ter keuring aangeboden worden. Een herkeuring behoort niet tot de mogelijkheden, terwijl de beoordeling soms tegenvalt omdat de plant op het verkeerde moment werd aangeboden of getoond. Daarom introduceert GGP 2022 de Green Grand Prix. 

De Green Grand Prix biedt kwekers de mogelijkheid om reeds gekeurde planten nog eens voor het voetlicht te brengen en ze opnieuw te laten beoordelen op de kweekprestatie. Alleen planten die in de afgelopen 10 jaar al eens zijn aangeboden voor een keuring door de KVBC (beurskeuring, veldkeuring, sterrenkeuring) komen voor deze Green Grand Prix in aanmerking. Kwekers hoeven maar één plant aan te leveren, gecombineerd met het verhaal van hoe het de plant vergaan is vanaf de keuring. De Green Grand Prix is specifiek gericht op de beoordeling van de (kweek)prestatie.

De jury, bestaande uit gerenommeerde vakspecialisten, kan op 4 oktober 2022 certificaten met een A, B en C toekennen. De A-classificatie is daarbij de hoogst haalbare classificatie.

Plant inzenden
Kwekers die mee willen doen aan de Green Grand Prix kunnen zich tot 1 september 2022 aanmelden via info@grootgroenplus.nl. Gezien de beursorganisatie op 1 september de informatie voor de gedrukte media sluiten, is het verstandig om nieuwigheden zonder meer voor 1 september aan te melden.

Bron: GrootGroenPlus

Publicatiedatum: