Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zit teler te wachten op app om arbeidsmigrant te informeren?

Met een app de internationale werknemers op onder andere glastuinbouwbedrijven goed informeren in hun moedertaal. Dat is de ambitie van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw. Maar het succes van de app ‘Welkom op ons bedrijf’ hangt volledig af van werkgevers. Wie gaat gebruikmaken van deze app? Dat willen de makers graag weten. Tot 11 september kunnen zij daarom middels een enquête hun gedachten over de app doorgeven. 

Een belangrijk onderdeel van goed werkgeverschap is een complete en juiste informatievoorziening voor mensen die komen werken. Mensen die tijdelijk naar Nederland komen, de internationale werknemers, kennen de wetten en regels in Nederland niet, spreken de taal niet en weten ook niet goed wat ze kunnen verwachten als ze in Nederland aankomen.

Gebrek aan kennis maakt mensen kwetsbaar. Daarom is het belangrijk dat internationale werknemers goede en betrouwbare informatie krijgen, aldus de initiatiefnemers achter de app.  

Met de app ‘Welkom op ons bedrijf’ kan een werkgever zijn internationale werknemers informeren in hun eigen taal over bijvoorbeeld het bedrijf, de werkzaamheden, huisvesting, lokale voorzieningen (zoals de supermarkt of sportschool) en arbeidsvoorwaarden.

Het onderzoek naar een app ‘Welkom op ons bedrijf’ wordt gefinancierd vanuit Colland Arbeidsmarkt.

Bron: Werkgeverslijn land- en tuinbouw

Publicatiedatum: