Nieuw voor 2023: o.a. 'frambozenroze' dahlia

Dahlia's hebben als veelzijdig product de wind in de zeilen in het segment van buitenplanten. Dat zien ze bij de Duitse veredelaar Brandkamp. Veredelaar Josef Tetiedt: "De bloemensoort profiteert van zijn brede kleurenspectrum, van zuiver wit tot bijna zwart. Alle kleuren zijn mogelijk tot en met de vlaskleurige types. Bovendien is er een breed scala aan toepassingsmogelijkheden, van kleine planten voor op het terras tot indrukwekkende bloembakversies."

De Dalitza-serie dahlia's van het Duitse Brandkamp zijn verdeeld in twee groepen: krachtig groeiende planten versus compact groeiende bloemen, afhankelijk van de gebruiksbehoefte.

De Dalitza Midi-types vormen de groep middelgrote dahlia's voor de teelt in 12 cm potten en voor gebruik in perken, potten en vensterbloembakken. De rassen groeien homogeen en probleemloos en kunnen, afhankelijk van het gebruik, bijgeknipt of niet bijgeknipt, worden geteeld. Er is een compleet kleurenspectrum van wit tot donkerrood. Vooral Dalitza Pink Eye, met zijn tweekleurige effect, verkoopt heel goed. Klanten willen graag iets speciaals, ziet men bij Brandkamp. 

De Dalitza Big-types groeien beduidend sneller en hebben grotere bloemen. Ze zijn daarom zeer geschikt voor de teelt in potten vanaf 17 cm. Ze worden niet alleen afgezet als perk- en balkonplanten, maar worden van juni tot en met augustus ook steeds meer gevraagd voor grote bloembakken. Ze worden vaak gebruikt als blikvanger op terrassen, zithoeken en voor de voordeur.

Ook in het Dalitza Big-segment is er een breed scala aan kleuren. Nieuw voor 2023 zijn de frambozenroze Dalitza Big Berry en de Dalitza Big Purple met een sterke, intense kleur. "De Dalitza Big Candy, een tweekleurige specialiteit, is ook erg in trek, vooral bij jongere kopers."

Brandkamp hecht tijdens het veredelingsproces veel belang aan het selecteren op soorten die koudetolerant zijn en tegelijkertijd zo goed mogelijk bestand zijn tegen meeldauw. Pas na uitgebreide testen, ook op hun buitenprestaties, worden ze in het assortiment opgenomen.

"In de veredeling wordt het steeds belangrijker om een bijdrage te leveren aan energiebesparing door aandacht te besteden aan de koudetolerantie van de rassen", is veredelaar Josef Tetiedt overtuigd.

Voor meer informatie:
Brandkamp
info@brandkamp.de
www.brandkamp.de      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven