Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kweker naar rechter om vraatschade door reeën

Bollenkweker Joling uit Dwingeloo is afgelopen dinsdag naar de rechter gestapt, omdat de provincie Drenthe de vraatschade door reeën niet wil vergoeden. Het gaat om een bedrag van ruim 100.000 euro die de provincie niet wil vergoeden, omdat Joling zijn gewas niet voldoende zou hebben beschermd. Beide partijen zaten voor de bestuursrechter in Groningen, zag RTV Drenthe dat verslag doet over de zaak. 

De kweker, die ook aardbeienplanten heeft, zag begin juni her en der hapjes uit zijn aardbeienplanten. Vervolgens plaatste hij volgens de richtlijnen paaltjes met daaraan stroomdraden om zijn terrein. Daar sprongen de reeën niet lang daarna overheen. Een twee meter hoog raster voorkwam daarna dat de reeën nog bij de planten konden.

De provincie zegt dat de kweker de eerste afrastering volgens voorschriften had moeten maken om schade te voorkomen. Uitspraak volgt over zes weken.

Bron: RTV Drenthe

Publicatiedatum: