Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen effecten van zout ophoping in de drain bij gerbera

Eén van de knelpunten bij teeltsystemen met hergebruik van drainwater is de ophoping van ongewenste zouten, specifiek Natrium (Na). Het doel is voor 2027 om nul-emissie te hebben voor nutriënten en gewasbeschermingsmiddelen in de glastuinbouw. Dankzij de ophoping kan dit een bottleneck zijn voor volledige recirculatie. Een onderzoek van Wageningen University & Research in gerbera toont aan dat de grenswaarde veilig kan worden verhoogd.

De proef bestond uit een aantal behandelingen. Geen effect van verhoogd Natrium was te zien op het aantal bloemen. Er was geen effect van Natrium op het vaasleven. Geconcludeerd kan worden dat voor de meeste bedrijven oplopende Natrium geen bedreiging zal vormen of een reden tot spui.

Op basis van hernieuwd onderzoek naar de effecten en grenswaarden voor natrium bij gewassen. In het eindrapport wordt verslag gedaan van de effecten van Natrium en wordt de huidige grenswaarde geëvalueerd: www.library.wur.nl/WebQuery/wurpubs/fulltext/572437.

Bron: Glastuinbouw Waterproof

Publicatiedatum: