Growcoon wint innovatieprijs op Salon du Végétal

Het innovatieve opkweeksysteem Growcoon is in de prijzen gevallen op Salon du Végétal. Deze stek- en zaaiplug won onlangs het “Concours Innovert”, een bijzondere prijs die in september officieel zal worden uitgereikt aan Klasmann-Deilmann op de vakbeurs voor de tuinbouw in Frankrijk.

De Growcoon heeft deze innovatieprijs gewonnen in de categorie “Producten en diensten voor de verkoop en het gebruik van planten”. De prijs wordt in het bijzonder uitgereikt als erkenning voor het feit dat dit product volledig biologisch afbreekbaar is en zo de duurzaamheid in de commerciële tuinbouw bevordert, aangezien het gebruik van conventionele plastic trays en potten vermindert. Dit maakt de Growcoon relevanter dan ooit. Tegelijkertijd bevordert de plug een optimale wortelontwikkeling als basis voor een gezonde plantengroei.

De Growcoon wordt gebruikt voor de opkweek van jonge planten tijdens de eerste groeifase om de wortelkluiten te stabiliseren en te beschermen. Het maakt eerder verpotten en snellere levering van zaailingen mogelijk, twee cruciale productvoordelen. Bovendien kunnen telers met Growcoon een los, goed doorlatend opkweeksubstraat blijven gebruiken, wat een ideale wortelvorming en ontwikkeling van de jonge planten bevordert. De verbeterde versie van Growcoon kan ook worden gebruikt als pot voor het kweken van perkplanten als vervanging voor plastic potten tot maat P10. Het Growcoon systeem is eenvoudig te integreren in geautomatiseerde productieprocessen.

Sinds de lancering van de Growcoon is er nogal wat gebeurd: wat in 2016 als start-up begon, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een product met een sterke marktpositie waar veel vraag naar is. Het wordt in veel tuinbouwsegmenten toegepast en is inmiddels onmisbaar in de teelt van vaste planten, heesters, zachtfruit en zelfs in hydrocultuur. De Growcoon kan in vrijwel elk bestaand kweeksysteem worden geïntegreerd en is verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en biologische afbreekbaarheid.

EcoCert
Het afbraakproces is gebaseerd op microbiële afbraak. Afhankelijk van het type Growcoon wordt het product in een periode van zes weken tot enkele maanden volledig biologisch omgezet in water en CO2, zodat er geen afval ontstaat. Het afbraakproces is in kaart gebracht door de certificatie-instelling TÜV Austria en wordt geleverd met het certificaat "OK Bodem" en "OK Compost". De Growcoon staat ook op de lijst van EcoCert in Frankrijk, waar hij is goedgekeurd voor gebruik in de biologische teelt.

Le Salon du Végétal vindt plaatst van 13 tot 15 september in Angers. Gedurende drie dagen wordt de beurs een ontmoetingsplaats voor de Franse en internationale tuinbouwsector. Het team van Klasmann-Deilmann Frankrijk zal aanwezig zijn om het productassortiment, inclusief de Growcoon stek- en zaaipluggen te presenteren en de speciale “Concours Innovert”-award in ontvangst te nemen.

De Growcoon wordt geproduceerd door Maan Biobased Products en Klasmann-Deilmann heeft de exclusieve internationale marketingrechten.

Voor meer informatie:
Growcoon
www.growcoon.com 


Fons van Nierop
Klasmann-Deilmann 
06 35 12 16 95
fons.vannierop@klasmann-deilmann.com
www.klasmann-deilmann.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven