Meer productgroepen bloemen over op Landelijk Veilen

Na bijna twee jaar Landelijk Veilen met snij-anthurium breidt Royal FloraHolland de klok waarop deze productgroep geveild wordt uit met meer productgroepen. Zodoende wordt ook deze klok een volwaardige en interessante klok voor inkopers en tegelijk komt men tegemoet aan de wens van veel kwekers om hun producten landelijk te veilen,

Op ‘concernklok 6’ voegt de veiling vanaf medio november - naast snij-anthurium – twee andere productgroepen toe in Aalsmeer en Naaldwijk. Welke dat zijn houdt men nog even geheim, wel zijn deze producten in het logistieke proces al over op orderpicken en/of random kwekerloten. Dat is één van de voorwaarden om landelijk geveild te worden.

Winnen aan aantrekkingskracht
Momenteel heeft deze klok te weinig aantrekkingskracht vanwege het beperkte aanbod. Om van deze klok een volwaardige en interessante klok te maken voor inkopers, breidt FloraHolland aan het eind van dit jaar deze klok dus uit met twee productgroepen. Daarnaast is het al een tijd de wens van veel kwekers om landelijk geveild te worden. Door nu (in eerste instantie) twee productgroepen toe te voegen aan deze klok kunnen we aan die wens tegemoet komen.

Stap voor stap
Bart Kerkmeer (manager commerciële operatie): “Met deze uitrol komen we weer een stukje verder met het landelijk veilen van bloemen. Het is super om te zien dat de kopers en kwekers hier de handen ineen willen slaan en met ons de volgende stap richting Landelijk Veilen zetten.” Aanvoerders, inkopers én Royal FloraHolland kunnen zo samen steeds meer ervaring opdoen met Landelijk Veilen.

bron: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven