Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Project van start om te zuiveren met minder brijn

De programmaraad van Kennis in je Kas (KijK) is in de vergadering van juni 2022 akkoord gegaan met het projectvoorstel 'Kansen voor concentraat'. Bij het gebruik van omgekeerde osmose ontstaat brijn. De wenselijkheid en toekomstbestendigheid van het lozen van brijn is echter in toenemende mate onderdeel van discussie. In dit project wordt gezocht naar nieuwe zuiveringsconcepten waarmee de hoeveelheid brijn kan worden geminimaliseerd. Daarnaast wordt gezocht naar een bruikbare toepassing voor de resterende hoeveelheid brijn.

Het zoeken naar alternatieven in de vorm van nieuwe concepten is nodig om grondwater efficiƫnter te kunnen gebruiken en brijnlozing tegen te gaan. Hiermee hebben ondernemers in de glastuinbouw meer argumenten om het gebruik van grondwater ook in de toekomst te kunnen legitimeren. Het project geeft inzicht in de toepasbaarheid en geschiktheid van ion-selectieve ionenwisselaars. Dit in combinatie met een zogenoemde 'zero liquid discharge techniek' voor volledig zoetwaterterugwinning en een hoogwaardige inzetbaarheid van zouten uit brak grondwater concentraat.

Lees hier verder op Kennis in je Kas

Publicatiedatum: