Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Welk vernieuwend duurzaam concept of product wint dit jaar de Greenovation Award?

Voor de vijfde keer organiseert Royal FloraHolland de Greenovation Award. Deze prijs staat voor de beste duurzame product- of conceptintroductie in de sierteelt van dit jaar. De werving voor kandidaten is gestart. Aanmelden kan tot 2 september.

Duurzame productie en duurzame producten worden de norm: de internationale consument verwacht steeds meer een duurzaam product. Producenten en handelaren zijn zich bewust van het belang daarvan. Royal FloraHolland stimuleert duurzame ontwikkelingen in de keten en reikt daarom tijdens de Trade Fair Aalsmeer in november de 'Greenovation Award' uit.

Vak- en publieksjury
Aanvoerders en toeleveranciers met duurzaam geproduceerde producten of concepten kunnen zich nu aanmelden voor de 'Greenovation Award 2022'. Een vakjury beoordeelt de aanmeldingen en bepaalt welk product of concept wordt genomineerd voor de Greenovation Award 2022. De jury bestaat uit Maarten Banki (Manager Duurzame Ontwikkeling & Kwaliteit bij Royal FloraHolland), Quincy von Bannisseht (strategisch manager bij Glastuinbouw Nederland) en Anne-Lotte Boudeling (CSR Officer bij FM Group).

Punten waar zij opletten zijn bijvoorbeeld de originaliteit van de innovatie, praktische toepasbaarheid, positieve impact op het milieu en op de samenleving en aantoonbare duurzame bedrijfsvoering van de inzender. De nominaties worden gepresenteerd tijdens de Trade Fair Aalsmeer, waar ook de uitreiking van de award plaatsvindt.

De genomineerden en de winnaar wacht een internationaal podium waar hun duurzame product of concept wordt gepresenteerd. Zij krijgen extra exposure in aanloop naar de beurs via de media van Royal FloraHolland. In nieuwsberichten wordt het vakpubliek opgeroepen om te stemmen op hun favoriete genomineerd product of concept. Alle genomineerde bedrijven zijn dan online zichtbaar. De winnaar wordt voor 50% bepaald door de vakjury en voor 50% door de online stemmen van het vakpubliek.

Wie volgt Bernhard Plantenkwekerij op?
Sinds november 2021 mag Bernhard Plantenkwekerij zich de trotse winnaar van de Greenovation Award noemen. Hun bekroonde Elegant Phalaenopsis-lijn (vlinderorchidee) wordt volledig duurzaam gekweekt in kassen verwarmd met aardwarmte. Deze wordt geproduceerd via 45.000 drijvende zonnepanelen in een waterbassin, waarbij de energie die de zonnepanelen opwekken, gebruikt wordt voor de aandrijving van de aardwarmtepompen. De combinatie van zonnepanelen en geothermie is uniek in Nederland. Volgens de jury levert dit concept een enorme bijdrage aan de grootste duurzaamheidsopgave van de sierteeltsector: klimaatneutraal worden.

Niet alle inzendingen hoeven groots te zijn. Ook duurzame verpakkingen voor bloemenvoeding en planten in volledig biologisch afbreekbare potten kunnen dé innovatie zijn waar de jury voor valt. Of wat dacht u van het efficiënt verzamelen en recyclen van plasticafval en duurzame irrigatie met zonne-energie.

Aanmelden duurzame concept of product
Ieder bedrijf dat de focus legt op duurzaamheid of bezig is met een innovatief duurzaam product of concept komt in aanmerking voor de Greenovation award 2022. Zij kunnen zich aanmelden via de website van de Greenovation Award 2022

Publicatiedatum: