Edwin Chrispijn, Veilingmeester in Rijnburg

"De klok heeft nooit vakantie"

In deze weken gaat de aandacht van veilingmeester Edwin Chrispijn naar het voorbereiden van de vakantie: zonnebrand, muggenspray, zwembroek en bedenken hoe je het allemaal in de koffer of de auto krijgt. De klok heeft echter geen vakantie.

Hoge temperaturen, startende vakanties en een feestdag in Frankrijk hebben hun uitwerking. Ook is het groeizaam weer en dit is terug te zien op de klok. Er is een breed scala aan prachtige bloemen en planten beschikbaar op de klok. Diverse producten zakken in prijs en worden toegankelijk voor kopers die het normaal niet kochten. Door het flinke aanbod van Gladiolen, Limonium en Eustoma zie je daar een zakkende prijs. Pioenen waren vroeg dit jaar en zijn goed aan de prijs, omdat er nu minder aanbod is.

Bij kamerplanten zijn Phalaenopsis en Rosa opvallend met een plus in de aanvoer. Wel met een mindere prijs. Het omgekeerde zie je bij Kalanchoë en Hedera. Tuinplanten laat een krimp in stuks zien voor Lavandula en Dianthus. Ondanks de krimp staan deze producten in de top-3 en is dit terug te zien in de prijs. Osteospermum, Platicodon en Pelargonium zijn breed verkrijgbaar op de klok.

Veilen op afstand
Met het oplopend aantal vakantiegangers en het warme weer is dit een moeilijke periode. Je ziet producten groeien en krimpen. Wat het ook wordt: de klok zal er zijn! Ja, sommige producten krijgen het zwaar. Tegelijkertijd blijft het opletten voor de veilingmeester; er kan zomaar een bruiloft gepland zijn die toevallig witte Calla of Trosrozen nodig heeft. Dan schiet de prijs omhoog.

Net als ‘gewone’ mensen gaan veilingmeesters ook op vakantie. We stemmen af met elkaar wie wanneer vrij neemt. Waar we voorheen afhankelijk waren van veilen op locatie, is nu VOA inzetbaar. VOA staat voor veilen op afstand. Hierdoor is de inzetbaarheid van veilingmeesters over de vestiging heen verbeterd. U kunt dus zomaar een andere stem horen dan u gewend bent. Daarnaast dragen ook de veilingmeesters een steentje bij in de logistiek om te zorgen dat de bloemen en planten bij de klanten op tijd terecht komen. Zie foto!

Ik wens een ieder een fijne zomer met zon, ontspanning, liefde en aandacht voor je familie en vrienden. Zorg goed voor jezelf zodat u weer met een lach op het werk verschijnt. Ik zet mijn wekker de komende drie weken niet en zie u graag daarna weer. I’m off!

 

Connect to grow
U bent welkom om aan te voeren of te kopen op de klok! Neem contact op met de klantenservice van Royal FloraHolland: 088 789 89 89 en vraag naar een accountmanager of een veilingmeester.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven