AI-oplossing voor glastuinbouw genomineerd voor Computable Award

Computable, het platform voor ICT-professionals, reikt op 5 oktober 2022 voor de zeventiende keer op rij de Computable Awards uit. Blue Radix is één van de genomineerden en wel in de categorie beste digitale innovatie. Blue Radix is het enige bedrijf met een nominatie gericht op innovatie in de glastuinbouw. Daar is men trots op. Men roept op om je stem uit te brengen om erkenning te krijgen voor de innovatiekracht van de glastuinbouw. 

Laurens van der Spek, COO bij Blue Radix en medeverantwoordelijk voor het IT-domein: “We zijn erg blij met deze nominatie! Het is een hele mooie erkenning voor ons team en onze partners Outsystems en Microsoft. Afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan onze innovatieve dienst Crop Controller, die autonoom telen in kassen wereldwijd mogelijk maakt. Dit vraagt om een veilig, robuust en schaalbaar IT-landschap. Het is het fundament voor het optimaal presteren van onze algoritmes en onze dienst. Autonoom telen vereist het hoogste kwaliteitsniveau en moet altijd draaien. Dat we dit hebben bereikt en dat deze innovatie in de glastuinbouw gezien en zelfs erkend wordt in de ICT-markt is een erg mooie waardering.”

Ook OutSystems en Microsoft zijn onderdeel van onze nominatie. Crop Controller is ontwikkeld op basis van het low-code platform van OutSystems, met een eigen team ontwikkelaars, waarbij de algoritmes draaien in een Microsoft Azure-omgeving.


Vers van de pers: teamfoto Blue Radix

Stemmen kan vanaf nu
Vanaf nu kun je jouw stem uitbrengen, het online stemlokaal sluit op 11 september.

Breng hier je stem uit. Via de mail ontvang je de link naar het stemformulier. Scroll naar de categorie Digitale Innovatie en stem via een vinkje op Crop Controller. Je kunt één keer jouw stem uitbrengen.

Deze publieksstemming bepaalt de uitkomst voor vijftig procent. Daarnaast buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft meeweegt. Op 5 oktober worden per categorie de winnaars aangewezen in De Polar van Jaarbeurs Utrecht.

Kassen autonoom aansturen
Met Crop Controller kunnen telers kassen autonoom aansturen: van enkele compartimenten tot tientallen hectares. Zonder nieuwe hardware of grote investeringen kunnen zij tot 4 keer meer hectares per teler aansturen en tot 10% meer operationele winst behalen. Daarnaast krijgen telers ondersteuning van een ervaren Autonomous Greenhouse Manager. Autonoom telen is dé oplossing voor het tekort aan wereldwijde teeltexpertise in een groeiende glastuinbouwsector. Zo kunnen we de toenemende wereldbevolking blijven voorzien van gezond en duurzaam geteeld voedsel. Lees hier meer over de nominatie: Blue Radix scoort met Crop Controller.

Voor meer informatie:
Blue Radix
info@blue-radix.com 
www.blue-radix.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven