Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vlaanderen neemt subsidiehoogte WKK voortaan jaarlijks onder de loep

Vlaanderen gaat jaarlijks de subsidiehoogte voor onder meer warmtekrachtinstallaties evalueren. Daartoe is recent besloten. Door de hoge elektriciteitsprijzen momenteel is er mogelijk sprake van 'oversubsidiëring'. Demir, Vlaams minister van Omgeving, Justitie, Toerisme en Energie, wil die 'oversubsidiëring aanpakken. Het besluit geldt ook voor biomassa- en biogasinstallaties.

Concreet betekent dit dat niet enkel de elektriciteitsprijs wordt geactualiseerd, maar ook de marktprijs van de brandstof en bij biogasinstallaties de prijs van de ingaande stoffen. Gezien de hoge elektriciteitsprijzen zal zo’n actualisatieberekening naar alle waarschijnlijkheid een dalend effect hebben op de steunhoogte. Als er minder steun toegekend moet worden aan hernieuwbare energieprojecten, heeft dit een positief effect op de elektriciteitsfactuur van gezinnen en ondernemingen gezien alle toegekende steun doorgerekend wordt via de elektriciteitsfactuur, aldus Demir. 

Bron: Het Laatste Nieuws