Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Met insectengaas is het goed chrysanten telen

Dit seizoen wordt er op drie chrysantenbedrijven en op een gerberabedrijf voor het eerst geteeld met insectengaas in de luchtramen. Om de ervaringen hiermee voor de rest van de telers en de praktijk beschikbaar te krijgen, worden de teeltresultaten gemonitord. Van Iperen verzorgt de monitoring op het gebied van gewasbescherming. Welke invloed heeft het verminderen van de invlieg van insecten op het IPM-systeem, dat in de kassen wordt uitgevoerd? Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van de monitoringscamera’s van PATS.

De monitoring op het gebied van klimaat wordt gefinancierd door Kas als Energiebron en uitgevoerd door Delphy en Wageningen University & Research business unit Glastuinbouw. De klimaatdata van de bedrijven die insectengaas hebben geïnstalleerd wordt daarbij vergeleken met collega-bedrijven in de buurt zonder insectengaas. Tevens kunnen de bedrijven met gaas ook onderling worden vergeleken.

Lees hier verder op Kas als Energiebron

Publicatiedatum: