Ruim 800 hectare glas gaat van het gas met hulp van miljoenen uit Groeifonds

Met behulp van 200 miljoen euro uit het Nationaal Groeifonds kan NieuweWarmteNu (NWN) 26.000 huizen en gebouwen en ruim 800 hectare glastuinbouw van het aardgas afhalen. Minister Jetten van Economische Zaken en Klimaat heeft besloten het advies van de Groeifondscommissie over te nemen om twaalf concrete collectieve warmteprojecten en de demonstratie van zes innovaties van NWN te ondersteunen, zo valt te lezen op Kas als Energiebron.

De eerste projecten starten al in 2023. Met dit subsidiebesluit kunnen onder andere Warmtesysteem Westland en Warmtesysteem Oostland verder worden gerealiseerd voor de glastuinbouw en later ook voor de bebouwde omgeving.

Met de goedkeuring van deze aanvraag wordt een flinke impuls gegeven om het gebruik van aardgas voor verwarming versneld af te bouwen tegen acceptabele kosten. Het consortium NieuweWarmteNu is daarom blij met de toekenning vanuit het Nationaal Groeifonds. Teun Bokhoven, voorzitter van de stuurgroep: “Het reduceren van aardgasimport door het gebruik van duurzame warmte is alleen maar urgenter geworden. De projecten van NWN gaan zorgen dat er veel meer woningen en bedrijven onafhankelijk worden van aardgas in de komende jaren. Bovendien versterkt het de Nederlandse economie en leidt het tot een aanzienlijke CO2-reductie.”

Klik hier voor het hele artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven