Nieuwe meermalige bloemendoos Fc523 biedt 25% beladingsvoordeel

In samenwerking met diverse handelsbedrijven en aanvoerders introduceert Royal FloraHolland een nieuwe efficiënte meermalige bloemendoos: Fc523. Deze 80cm bloemendoos levert meer dan 25% beladingsvoordeel op voor retailstromen naar Engeland.

De nieuwe meermalige bloemendoos Fc523 is een kortere variant van de bestaande bloemendoos Fc519, namelijk 80cm in plaats van 100cm. Deze nieuwe doos is ontwikkeld in nauwe samenwerking met exporteur SuperFlora, die veel bloemen in Engeland afzet. Daarnaast zijn er nog meer kopers en kwekers bij de ontwikkeling betrokken geweest.

Ruim 25% beladingsvoordeel op Europallets
Fc523 is hoofdzakelijk bedoeld voor de Engelse retailketen, waar bloemen met kortere steellengte in meermalige dozen op pallets naar toe gaat. Bij gebruik van de huidige Fc519 geeft dit relatief veel transport van ongewenst ‘lucht’. De nieuwe meermalige bloemendoos Fc523 lost dit op. De kortere afmeting zorgt voor transport van de kortere bloemen zonder beladingsverlies. Daarnaast past Fc523 perfect op een Europallet, waardoor er 33 pallets in plaats van 26 in een vrachtwagen passen. Dit levert een beladingsvoordeel op van ruim 25%. Fc523 zorgt hiermee voor lagere ketenkosten en minder CO2-uitstoot.

Meer informatie over de nieuwe bloemendoos vindt u hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven