Horti Campus opent leer-werkruimte

Learning Community Greenport Horti Campus heeft in het World Horti Center een nieuwe leer-werkruimte geopend. Tegelijk werd het nieuwe logo van de Learning Community onthuld. De Learning Community Greenport Horti Campus brengt bedrijfsleven en onderwijs (mbo, hbo en wo) samen om innovatieve vragen snel op te pakken. Daarmee transformeren de beroepsgerichte onderwijsinstellingen naar regionale kenniscentra waarin leren, innoveren en onderzoeken met regionale partners hand in hand gaan.

Tijdens een bijeenkomst in het World Horti Center heeft Elske Janssens (Programmamanager Campusconcept, gemeente Westland) een doorkijk gegeven over de ontwikkeling van het Flora-gebied en de campusontwikkeling en daarin de verbinding rond het thema |HortiTech en HortiHealth. Wethouder Pieter Varekamp sprak de aanwezigen toe met een videoboodschap. Vervolgens heeft Jolanda Heistek namens de partners van de Learning Community de openingshandeling verricht van de nieuwe leer- werk- en ontmoetingsplek voor studenten van in het WHC. Die herkenbaar is aan het grote nieuwe logo.

De Learning Community Greenport Horti Campus heeft twee hoofdactiviteiten: onderzoek en dialoog, en werkt vraaggestuurd vanuit de praktijk en zoekt daarvoor samenwerking tussen mbo, hbo en wo. De resultaten uit die onderzoeken worden verwerkt naar de praktijk samen met ondernemers en middels masterclasses, webinars en nieuwsberichten. Zo werkt de Learning Community Greenport Horti Campus aan een ecosysteem van bedrijven en onderwijsinstellingen.
Daarvoor gebruikt de Learning Community Greenport Horti Campus de 5 V’s: Verbinden (van de triple helix en maatschappelijke organisaties), Verdienen (vertalen van kennis en kunde naar kassa), Versterken (van de relatie met de samenleving en consument), Vernieuwen (innovaties realiseren en talent opleiden) en Verduurzamen (met een regionaal transitienetwerk).

De Initiatiefnemers van de Learning Community Greenport Horti Campus Westland zijn Lentiz, Inholland, LDE, World Horti Center, Greenport Horti Campus en Greenport West-Holland. Met cofinanciering van Metropoolregio Rotterdam Den Haag en gemeente Westland. In de Learning Community wordt samengewerkt met ondernemers en andere onderwijspartners in de regio o.a. Haagse Hogeschool.

Bron: Greenport West-Holland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven