"Ik overlegde met mijn vader waar we ons gingen aanmelden om mee te doen, en mijn vader zei: Groentennieuws!"

Wie is de leider in de Takii Tourploeg en wat is zijn tactiek?

Tholen - De leider in het algemeen klassement van de Takii Tourploeg - Stefan Willems - doet goede zaken. Met 612 punten staat hij al enkele dagen aan kop van de Takii Tourploeg. In het overall klassement van alle 25.730 deelnemers van Tourploeg.nl staat hij op een gedeelde zesde plaats. Parijs is nog ver, maar wie is de leider in de Takii Tourploeg en wat is zijn tactiek?

Wat is je link met de AGF-sector?
Mijn ouders hebben een komkommerkwekerij in Ewijk (Geert Willems) en hier heb ik vroeger ook gewerkt.

Ben je een fervente tourvolger?
Ik vind het altijd heel leuk om de Tour de France te volgen en daarbij hoort een beetje spanning met je eigen ploeg:) Ik overlegde met mijn vader waar we ons gingen aanmelden om mee te doen, en mijn vader zei: Groentennieuws! Dus toen zijn we allebei apart aan ons lijstje begonnen en hebben ons ingeschreven.

Hoe vaak heb je al eerder meegedaan met de Takii Tourploeg?
Ik heb 1 keer eerder meegedaan met de Takii Tourploeg in 2019 en toen werd ik 3e. 

Maak je er veel werk van om de optimale tourploeg samen te stellen?
Ja, ik maak er wel veel werk van, haha, want je kiest 1 team waar je de hele tour mee moet rijden. Ik koop speciaal voor de Tour de France 1 wielrenboekje met informatie over de renners, ik kijk de klassementen na van de Giro van dat jaar en als laatste heb ik een Playstation en heb ik de Tour de France van 2022 gekocht. Hiermee heb ik 1 ploeg gekozen en ben ik de etappes gaan rijden.

Hoe schat je je kansen in voor de eindzege van de Takii Tourploeg?
Van dag 1 weet ik mijn ranking niet meer, maar dag 2 stond ik 4e in het algemeen klassement. En vanaf de 3e dag heb ik op de 1e plaats mogen staan. Ik vind het geweldig en bijzonder! Ik hoop dat ik het volhou, maar met alle corona-uitvallers en valpartijen is er nog niks beslist. Het is iedere dag nog steeds strijden met je team en hopen dat je voldoende punten haalt.

Hieronder een overzicht van de meest optimale Tourploeg die nu (12 juli) de meeste punten op zou leveren

In het groepenklassement van Tourploeg.nl met alle groepen van vijf of meer deelnemers staat de Takii Tourploeg op plaats 612 met een puntengemiddelde van 504,5.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven