Hanging Basket Systeem Metazet FormFlex gaat over de 200 gebruikers heen

Metazet FormFlex introduceerde ruim vijftien jaar geleden het Hanging Basket Systeem voor bedrijven met een teelt in hangende bloemen en -planten. Met een nieuw besturingssysteem, automatische watergeefunit en mogelijkheden om meerlaags te telen, draagt het systeem op meerdere vlakken bij aan efficiency. Inmiddels maken ruim tweehonderd bedrijven gebruik van dit nieuwe besturingssysteem en denkt de organisatie na over aanvullende toepassingen die de totale interne logistiek van glastuinbouwbedrijven ten goede komt.

Efficiency is al jarenlang een sterk punt van de glastuinbouwsector. Door met nieuwe toepassingen en verbeteringen aan bestaande producten te komen, blijft de technische toeleverancier van glastuinbouwsystemen hieraan een bijdrage leveren. “Onlangs hebben we een nieuwe besturing toegevoegd aan het Hanging Basket Systeem en dit werd positief ontvangen door nieuwe en bestaande klanten. Tijdens de Cultivate beurs in Ohio demonstreren we deze nieuwe besturing en zouden we het leuk vinden om met kwekers in gesprek te gaan over nieuwe, aanvullende toepassingen. Op die manier blijven we continu verbeteren en toegevoegde waarde leveren voor de klant”, zegt Dennis van Gaalen van Metazet FormFlex.

Hanging Basket System
De eigenschappen van het Hanging Basket Systeem om op twee lagen te kunnen telen, een sectie-indeling toe te voegen en de planten automatisch te voorzien van water dragen bij aan de efficiency van glastuinbouwbedrijven. Dit water kan eventueel via het water by weight systeem van OASIS op peil gehouden worden. Daarnaast zorgt het geïntegreerde zakstuk ervoor dat bewerkingen aan de plant vanuit een vaste plek, op werkhoogte uitgevoerd kunnen worden. Zowel nieuwe als bestaande glastuinbouwbedrijven kunnen uitgerust worden met dit systeem.

Cultivate
Het Hanging Basket Systeem met het nieuwe besturingssysteem is te zien op de Cultivate beurs, van 16 tot en met 19 juli in Columbus, Ohio. Metazet FormFlex is hier vertegenwoordigd met een stand en er zijn specialisten aanwezig om in gesprek te gaan met bezoekers over het systeem.

Metazet FormFlex
Metazet FormFlex is een expert op het gebied van kasinrichting, intern transport en produceert wereldwijd teeltsystemen voor onder andere de teelt van bloemen, planten, groenten en fruit. Vanuit locaties in Nederland, Canada, Polen en China ontwikkelt en produceert Metazet FormFlex onderdelen die bijdragen aan efficiëntere teelt, hoger rendement en duurzame opbrengst. Het bedrijf besteedt veel aandacht aan productontwikkeling, om bij te kunnen dragen aan de tuinbouw van de toekomst. 

Voor meer informatie: 
Metazet Formflex 
E: info@metazet.com 
www.metazetformflex.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven