Subsidie voor zonnepanelen op daken Noord-Holland loopt hard

De subsidie van de provincie Noord-Holland voor zonnepanelen boven parkeerterreinen loopt hard. Dat concludeert de provincie tevreden. De provincie investeert en stimuleert plaatsing van zonnepanelen met verschillende subsidieregelingen. 

Begin dit jaar kon voor het eerst gebruikgemaakt worden van een subsidie voor zonnepanelen op parkeerterreinen. Daarvoor is €1,5 miljoen beschikbaar. Deze pot geld voor ‘Solar Carports’ is bijna leeg. Voor wie nog subsidie wil aanvragen moet er snel bij zijn, want er is nog €120.000 beschikbaar voor dit jaar.

Volgend jaar wordt opnieuw €750.000 uitgetrokken voor zonne-energie op parkeerplaatsen. De digitale tool ‘Park the Sun’ maakt inzichtelijk welke parkeerterreinen in Noord-Holland geschikt zijn voor Solar Carports. 

Voor zonne-energie op agrarische daken loopt er een pilotproject in Wieringermeer. Hier wordt bekeken of het delen van dezelfde elektriciteitskabel van een windturbine met zon-op-dak een innovatieve oplossing is om meer zonnepanelen op agrarische bedrijfsdaken te plaatsen, omdat met deze combinatie er ruimte ontstaat op het krappe elektriciteitsnet. 

Bron: Provincie Noord-Holland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven