Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ook op energiegebied

Aardbeien- en chrysantenteler laten zien wat zij doen

Kunnen we zonder kassen in Nederland? Op die vraag vroeg Omroep Gelderland Ep Heuvelink van Wageningen University & Research antwoord te geven. Ep zegt van niet in het artikel waarin hij ook wijst op de opmars van een teelt zoals paprika en aardbei. Daarover vertelt ook teler Geert-Jan van Tuijl. Verder zien we ook de kas van Linflowers voorbijkomen tijdens een item met Leendert van Tuijl. 

"Ik vrees dat we dan heel veel zouden missen", zegt Ep in antwoord op de vraag. 'Als je denkt aan de Nederlandse glastuinbouw, dan heb je het over een exportwaarde van bijna 10 miljard euro. Ook werken er zo'n 90.000 mensen in de sector. Daarnaast geldt, dat als we die kassen niet meer zouden hebben, dat we dan een aantal producten niet meer kunnen eten. Dan moet je in de winter genoegen nemen met prei kool, ui en wortel, maar geen sla of komkommers.

Nu zou je kunnen zeggen: die kunnen we dan importeren, maar daar hoort ook weer een verhaal bij. We hebben nu ook wel gezien met de pandemie en de oorlog in Oekraïne dat het niet altijd handig is om afhankelijk te zijn van export uit verre landen." 

Publicatiedatum: