Telers Innoveren en investeren in crisistijd

De tuinbouwsector staat voor een nieuwe innovatieslag. Reden voor Yeald om in haar Yeald Magazine stil te staan bij innovatie in de sector. In het magazine richt men zich op twee specifieke gebieden, waarin men veel ontwikkelingen ziet: energie en arbeid. 

Kwekerij Bergcamp, Duijvesteijn
Tomaten, Kwekerij Helderman, Porta Nova, SV.CO en
Zwettulips komen over het onderwerp aan het woord. Het zijn ondernemers die niet bang zijn om ook tijdens een crisis te blijven investeren in de energiehuishouding.

“De vierde put is in de maak”, zo geeft paprikateler Barry Helderman in het magazine een voorbeeld hiervan. “Dat is een strategische keuze. De afgelopen periode bewijst maar weer dat we zo veel mogelijk van het gas af moeten. Het collectief ECW Energy, waarin we samenwerken met andere bedrijven in de omgeving, zorgt voor meer rust. We schroeven in tijden van crisis het overleg op en dat overleg krijgt ook een andere inhoud, maar het is fijn om met meerdere mensen naar de situatie te kunnen kijken. Het is een vorm van schaalvergroting, zonder direct je eigen hectares te vergroten.”

Zodra het over arbeid gaat, gaat het (ook) over automatisering, al kiest Walter van den Berg van Bergcamp ervoor juist eerst op iets anders in te gaan: arbeidsvreugde. “We werken met een breed spectrum aan vaste krachten”, vertelt de teler enthousiast. “Wie wil, krijgt veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Dit is een familiebedrijf, we willen dat het werk leuk is. Dus nemen we iedereen in het bedrijf mee in onze bedrijfsdoelstellingen: kwalitatief bij de top drie in onze productgroepen horen, plezier in het werk en een zelfsturend team. Onze medewerkers zijn met elkaar veel slimmer dan de directie, dus focussen we op goede communicatie en persoonlijke
groei. Dan kun je met een kleiner team veel meer bereiken." 


Robotica bij Zwettulips

Toch komen ook de data en robots aan bod, getuige ook foto's van bij onder meer Zwettulips. Yeald helpt de telers met hun groeiplannen. 

Lees hier het hele magazine. 

Voor meer informatie:
Yeald
info@yeald.nl 
www.yeald.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven