Phormium introduceert twee nieuwe schermdoeken

Door gebruik te maken van haar eigen weeftechnologie ontwikkelde heeft Phormium twee nieuwe schermdoeken op de markt gebracht.

De nieuw ontworpen Hybrid range is een voorbeeld van de knowhow van Phormium’s hightech weeftechniek. PhormiTex Hybrid staat voor schaduwdoeken die extra energiebesparing, hitte scherming en lichtverstrooiing bieden. Daartoe worden niet minder dan vier materialen gecombineerd: aluminium, titanium dioxide, heldere polyethyleentapes en vochttransporterende garens. Aluminium staat sinds decennia bekend om zijn superieure, energiebesparende eigenschappen. Maar ook tijdens de dag bewijst aluminium zijn nut door beter dan andere materialen de plant af te schermen van de zonnewarmte. Titanium dioxide zorgt voor lichtverstrooiing. Binnenkomend zonlicht wordt zo evenredig over het gewas gespreid. De hoog transparante polyethylene tapes verzekeren dat de gewenst PAR-lichtsom bereikt wordt. Tenslotte zorgt een ingenieus netwerk van watertransporterende garen ervoor dat de overmaat aan vocht in de kas van de onderkant naar de bovenkant van het scherm wordt gebracht.

Meer informatie over deze schermdoeken vindt u hier.

Het tweede scherm, PhormiTex Lumina 13 O is ontwikkeld voor gebruik tijdens de warmste periode van zomer. Deze toepassing vergt twee onmisbare kenmerken: een gebalanceerde schaduwgraad om voldoende hitte te blokkeren, zonder  te veel van het kostbare PAR-licht weg te schermen. Dit, in combinatie met een ongeëvenaarde ventilatiecapaciteit. De geweven structuur laat toe om de verhouding van open en gesloten oppervlak te variëren binnen ruime grenzen. Dit maakt het mogelijk om een zo open mogelijk scherm te koppelen aan de perfecte schermingsgraad. Daarbovenop hebben de gebruikte materialen superieure lichtverstrooiende eigenschappen.

Meer informatie over dit schermdoek vindt u hier.

Voor meer informatie:
Phormium
www.phormium.com  
info@phormium.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven