Aanvoerder op Rhein-Maas? Registreer in 'Verpackungsregister LUCID'

Als gevolg van een wijziging van de Verpakkingswet ('VerpackG') in Duitsland volgt met ingang van vrijdag 1 juli 2022 een automatisch verkoopverbod voor verpakkingen waarbij een systeemdeelname verplicht is en als hieraan niet is voldaan of als er geen licentie is verleend. Het is de verantwoordelijkheid van aanvoerders op Veiling Rhein-Maas om aan deze registratie- en meldingsverplichting te voldoen. Voor de veiling geldt een actieve verplichting uw registratie te controleren. Indien uit controle blijkt dat uw bedrijf of uw verpakking niet correct geregistreerd zijn, mogen de producten niet meer via Veiling Rhein-Maas worden verkocht, omdat de verpakking (en de goederen daarin) niet verkocht mogen worden vanwege het wettelijke verbod op verkoop vanaf 1 juli 2022.

Voor zover men dat nog niet gedaan heeft worden aanvoerders wordt dan ook uitdrukkelijk aangeraden om u zich te registreren op de website van Verpackungsregister LUCID. Aan deze registratie zijn geen kosten verbonden en het duurt slechts enkele minuten.

NB: elke aanvoerder moet zich registreren in het Verpackungsregister LUCID. Vergeet niet de juiste transportverpakking ('Einweg'/'Mehrweg'/etc.) aan te geven en als u een overeenkomst heeft met een recyclebedrijf de naam hiervan ook aan te geven.

Indien u aanvoerder bent vanuit Royal FloraHolland, vergeet u dan niet om uw registratienummer bij LUCID via MyFloraHolland in het systeem in te voeren. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat u zonder problemen kunt blijven aanvoeren bij Veiling Rhein-Maas.

Heeft u hierover vragen, neemt u dan contact op met Mark Ledwig, hoofd logistieke middelen, aanvoer en kloktoevoer.

bron: Veiling Rhein-Maas


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven