Boten vanuit tuinbouwtechniek vallen in de prijzen bij start Varend Corso

Donderdagmiddag is het Varend Corso Westland van start gegaan. Een stralende zon, muziek, dans en mooie corsoboten maakten dat het evenement goed van start ging. 's Avonds werden prijzen uitgereikt voor de deelnemende boten. Bij de commerciële deelnemers vielen drie 'tuinbouwtechniekboten' in de prijzen. 

Foto: Varend Corso Westland / Arnaud Roelofsz 

Voorzitter Rob Baan zegt daarover terugblikkend: "In één woord: overweldigend. Als ik keek naar de koppies aan de waterkant, dan zag ik beleving, blijdschap. Iedereen was aan het genieten. Het was echt een geschenk al die mensen aan de waterkant."
 
Door de nieuwe opzet van het corso werden voor het eerst al op donderdagavond de eerste prijzen uitgereikt: de juryprijzen voor de commerciële en niet-commerciële deelnemers werden onder luid applaus overhandigd. Bij de commerciële deelnemers won Gezamenlijke Aardwarmte Projecten Westland, met hun boot getiteld Aardwarmte. De boot Zomer Carnaval van Certhon en Van der Valk Systemen met Elvis Presley volgden op de tweede en de derde plaats. Op de corsowebsite zijn alle boten te bekijken. 
 
Bij de niet-commerciële deelnemers ging de kern Honselersdijk er met de winst vandoor met hun boot ‘Encanto’. Nummer twee werd de ‘Magic’-corsoboot van De Lier en Kwintsheul met ‘Muziek verbindt ons’ mocht de prijs voor de derde plaats in ontvangst nemen. 
 
Ook voor het Kindercorso werden de prijswinnaars donderdag al bekendgemaakt. In de categorie tot 11 jaar is dat de Lion Kids geworden met hun boot de Lion King en in de categorie tot 16 jaar wonnen de Showgirls met de Rapunzel-boot.
 
De deelnemers hebben de komende drie dagen nog veel om voor te strijden. Op zondag worden nog de prijzen uitgereikt voor de scholencompetitie The Blooming Battle, de Johan Huisman-bindersprijs, de innovatieprijs, de figuratieprijs en de felbegeerde Tuinderij publieksprijs.
 
Het Varend Corso Westland trekt dit jaar voor het eerst al in juni door wateren van Westland en omstreken. Ook de opzet is nieuw: in plaats van drie worden er nu vier verschillende routes gevaren en wordt ook Den Haag voor het eerst binnen gevaren. Tijdens eerdere edities trok het Varend Corso Westland tot wel een half miljoen toeschouwers naar de waterkant.

Bron: Varend Corso


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven