Crisisupdate: Gasprijs stijgt verder door, Duitsland in fase 2 gascrisis

Gisteren sloot de gasprijs op een prijsniveau dat voor het laatst in maart dit jaar werd genoteerd én vanochtend steeg de gasprijs nog verder, tot boven de 130 euro per megawattuur vanochtend rond 11.00 uur. In deze korte crisisupdate een nieuwe gasgrafiek. Morgen volgt zoals gebruikelijk een terugblik op de hele week.De gasprijs voor 'winter 2022' de afgelopen drie maanden tot en met 22 juni op de Title Transfer Facility, het Nederlandse gashandelsplatform. Klik hier voor de actuele prijzen.  

Het Duitse ministerie van Economische Zaken heeft fase twee afgekondigd van het nationale noodgasplan, vanwege de verminderde aanvoer uit Rusland en de hoge prijzen. Dat meldt de NOS. Duitsland trekt 15 miljard euro uit om gasopslagfaciliteiten te vullen en er komt een nieuw systeem om industriële gasverbruikers te stimuleren om gas te besparen. Fase 3, de fase waarin ingegrepen kan worden door de overheid op gasdistributie, wordt niet uitgesloten. 

Op LinkedIn wordt de vraag opgeworpen of de elektriciteitsprijzen omlaag gaan nu de kolencentrales weer opengaan terwijl de CO2 uitstoot omhoog gaat? Een discussie ontspint zich. Lees hier mee. 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven