update cao-onderhandelingen

"Cao Weefselkweek komt dichterbij cao Glastuinbouw"

Er wordt druk onderhandeld over een nieuwe cao Weefselkweek. De oude cao liep op 31 december af. Tot nu toe verschilden de meningen onder meer over het aansluiten van de cao Weefselkweek bij de cao Glastuinbouw, deelt vakbond FNV.

Net als in de cao Glastuinbouw wil men ook in de cao Weefselkweek hogere lonen. Nu heeft de vakbond 'goede hoop' uiterlijk 1 september een resultaat te hebben. De onderhandelingen gaan op 16 augustus verder. De verwachting is dat de cao Weefselkweek voor 95% in lijn gebracht wordt met de cao Glastuinbouw. 

Op hoofdlijnen is een richting bepaald, waarbij de cao Weefselkweek blijft bestaan met een verwijzing naar de cao Glastuinbouw. In de nieuwe cao zal dan een aantal artikelen worden uitgesloten, waaronder de avondtoeslag en de verplichting om bij BPL aan te sluiten.

FNV deelt nu bezig te zijn met het vergelijken van de verschillende loongebouwen, waarbij rekening gehouden wordt dat niemand er op achter uitgaat. Zoals de vakbond het nu bekijkt, zal de overgrote meerderheid meer perspectief krijgen. 

De vakbond kijkt ook naar de mogelijkheid om de huidige seniorenregeling 80% werken, 85% loon en 85% pensioenopbouw in lijn te brengen met de regeling in de cao Glastuinbouw, te weten: 80% werken, 90% loon en 90% pensioenopbouw.

Bron: FNV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven