Hilverda De Boer sponsort zwemkampioen Arno Kamminga

Hilverda De Boer is de nieuwe sponsor van vice-wereldkampioen Arno Kamminga. De exporteur uit Aalsmeer gaat de Katwijkse topzwemmer ondersteunen bij zijn missie om twee keer goud te winnen bij de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Kamminga won zondag in Boedapest voor het eerst in zijn carrière een WK-medaille op de langebaan. Hij werd tweede op de 100 meter schoolslag en komt later deze week ook nog in actie op de 200 meter.

Gert-Jan Schoneveld (algemeen directeur Hilverda De Boer) en Arno Kamminga

Gert-Jan Schoneveld, algemeen directeur van Hilverda De Boer, en Arno Kamminga kwamen in contact met elkaar bij de huldiging van de tweevoudig winnaar van het zilver bij de Olympische Spelen van Tokio. Kamminga werd toen in het zonnetje gezet in zijn geboorteplaats Katwijk bij het Noordzee Zomer Festival, waarvan Hilverda De Boer al jaren hoofdsponsor is. “Ik werd geraakt door de manier waarop Arno zijn sport bedrijft. Elke dag het beste uit zichzelf willen halen, niets aan het toeval over laten; dat sprak me enorm aan en doen we hier bij Hilverda De Boer eigenlijk ook. Daarbij is Arno een uiterst sympathieke sporter en zijn we ook nog eens Katwijkers onder elkaar”, vertelt Schoneveld.

Zorgeloos zwemmen
In zijn jacht op twee keer goud op de 100 en 200 meter schoolslag in Parijs, kan Arno Kamminga (26) de sponsoring van Hilverda De Boer goed gebruiken. “De basisfaciliteiten van mijn trainings- en wedstrijdprogramma zijn goed geregeld door de KNZB en NOC*NSF. Maar er blijven altijd wensen over om de puntjes op de i te zetten. In onze sport gaat het om honderdsten van seconden. Details zullen bepalen of ik straks als eerste aantik of niet. Het is voor mij persoonlijk heel belangrijk dat ik elke dag zorgeloos kan zwemmen. Hilverda De Boer helpt me daarbij en daar ben ik natuurlijk heel blij mee”, aldus Kamminga die onlangs ook ambassadeur is geworden van het Noordzee Zomer Festival in Katwijk.

Arno Kamminga bij de huldiging op het Noordzee Zomer Festival na de Olympische Spelen van 2021 op het strand van zijn geboorteplaats Katwijk

Hilverda De Boer is in 1909 gestart als klein familiebedrijf in Aalsmeer. Inmiddels is de onderneming uitgegroeid tot een bloemen- en plantenexporteur die actief is in meer dan 60 landen en met ruim 250 medewerkers. Kamminga: “Ik heb laatst een rondleiding gekregen bij Hilverda De Boer en was onder de indruk van het hele proces vanaf de veiling naar een groothandel of bloemist waar ook ter wereld. Een enorme logistieke operatie. In mijn ogen leveren de mensen van Hilverda De Boer dag-in-dag-uit een topprestatie!”

Steentje bijdragen
Gert-Jan Schoneveld: “Ik vind het mooi dat we een steentje kunnen bijdragen aan de weg van Arno op weg naar nieuwe successen op EK’s, WK’s en uiteraard de Olympische Spelen. Het zou fantastisch zijn als hij in Parijs de eerste Katwijkse olympisch kampioen ooit wordt. Ik hoop van harte dat er nog meer ondernemers zich bij ons aansluiten om Arno te helpen zijn – en inmiddels ook een beetje onze - droom waar te maken.”

Arno Kamminga komt op het WK in Boedapest woensdagochtend 23 juni ook nog in actie op de 200 meter schoolslag en hoogstwaarschijnlijk diezelfde avond ook in de halve finales. De finale staat gepland voor donderdag 24 juni. De avondsessies van het WK worden vanaf 18.00 uur live uitgezonden op NOS.nl en vanaf 19.00 uur live op NPO2.

Voor meer informatie:
Hilverda De Boer
1430 AC Aalsmeer
T: +31 (0)297 332 500
info@hilverdadeboer.nl
www.hilverdadeboer.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven