Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe HBA-snijhortensia’s Royal Supreme en Royal Highness in productie

Richard, Jeffrey en Stefan Olyerhoek van kwekerij Rith Flowers en directeur Jaap Stelder van veredelingsbedrijf HBA brengen een toost uit op de nieuwe snijhortensia’s Royal Supreme en Royal Highness. Het familiebedrijf Rith Flowers uit Amstelveen is de eerste kwekerij die de twee nieuwe HBA-snijhortensia’s in productie neemt. De doop van de twee nieuwe HBA-snijhortensia’s vond plaats op de HBA-Hydrangea Night in de FlowerTrials-week.

Royal Highness is een gevuldbloemige snijhortensia met een uitstekende houdbaarheid en zeer goede teelteigenschappen. De witte bloemschermen verkleuren gedurende het seizoen naar groen.

Royal Supreme heeft zacht, pastelkleurige bloemschermen en is er in zowel geblauwde als ongeblauwde versie. Half-classic vertonen de bloemschermen een combinatie van zachtroze en zachtgroene bloemen.

Rith Flowers startte in 2011 met het kweken van snijhortensia’s. Het bedrijf staat bekend om de levering van topkwaliteit hortensia’s. Het assortiment van Rith Flowers omvat 24 verschillende soorten. Royal Highness en Royal Supreme vormen een uitstekende aanvulling. Jeffrey Olyerhoek: "Een goede, witte, dubbelbloemige snijhortensia is er nog niet, dus Royal Highness is daarin uniek. En die zachtroze, zoete kleur van Royal Supreme is gewoon fantastisch. Dat zal de markt zeker aanspreken."

HBA (Hydrangea Breeders Association) is een samenwerkings-verband tussen veredelingsbedrijf Agriom uit De Kwakel (NL) en de gerenommeerde productie- en selectiebedrijven Heuger Gartenbaubetriebe in Glandorf (D) en Kötterheinrich in Lengerich (D). Het sortiment omvat snijhortensia (Royal-serie), pothortensia en paniculata (PAN-serie). Voor equatoriale teeltgebieden ontwikkelt HBA snijrassen (Tropical-serie) die geen koude periode nodig hebben om toch voldoende lengte te geven.

Voor meer informatie:
Jaap Stelder
Hydrangea Breeders Association
Achterweg 58A
1424 PR De Kwakel
+31 6 51408341
jaap.stelder@agriom.nl
www.hydrangeabreeders.nl

Publicatiedatum: