Bloemen ook een populair Vaderdagcadeau

Mensen die met Vaderdag een cadeau geven, kiezen toch ook vaak voor bloemen. Dat blijkt uit onderzoek van Topbloemen.nl.

De online bloemenverkoper heeft een enquête uitgezet onder 3458 relaties. Uit de resultaten van de enquête blijkt dat 44% van de mensen die een cadeau willen geven met Vaderdag, van plan is om iemand te verrassen met een boeket. 18% weet nog niet wat het cadeau precies gaat zijn.

58% koopt bloemen voor eigen vader
Het verrassen van een eigen vader blijft nog altijd het populairst. Van de respondenten koopt 58% een bos bloemen voor zijn/haar eigen vader. Ook sommige partners mogen dit jaar een boeket verwachten. Uit de resultaten blijkt dat 16% bloemen geeft aan zijn/haar partner. Slechts 6% bestelt een boeket voor opa’s.

Piek op donderdag of vrijdag
“Net zoals met Moederdag worden bloemen voor Vaderdag vaak maar een paar dagen van tevoren besteld”, aldus CEO Edwin van Arkel. “Vorig jaar was er op onze website een piek te zien op de donderdag voor Vaderdag. Ook dit jaar verwachten we weer dezelfde piek op donderdag of vrijdag.”

Tussen 0 en 25 euro
Van de respondenten is 61% bereid om tussen de 0 en 25 euro uit te geven aan een bos bloemen voor Vaderdag. Tussen de 25 en 50 euro is dat 33%. Slechts 6% geeft meer dan 50 euro uit aan een boeket.

bron: Topbloemen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven