Update demonstratieproef ionspecifiek telen bij kwekerij Lijntje

De ionspecifieke meter Celine is doorontwikkeld en de toepasbaarheid is getest. De resultaten zijn zodanig goed dat het project toe is aan het stadium van het testen van de ionspecifieke meter in een demonstratieproef. Eind 2021 is de BCO, gerelateerd aan dit project, op zoek gegaan naar bedrijven om het potentieel van ionspecifiek telen te demonstreren. De keuze viel op tomatenkwekerij Lijntje. Middels updates wordt de demonstratieproef gevolgd.

De eerste twee updates zijn onlangs online gezet (update 1 en update 2). Ze zijn uiteraard tevens gekoppeld aan de projectpagina 'Ionspecifiek telen' op de website van Glastuinbouw Waterproof.
Nu is ook Update 3 terug te lezen. Daarin is te lezen dat de teelt bij Kwekerij Lijntje voorspoedig verloopt. Het gewas is de 12e tros gepasseerd en is daarmee de laatste fysiologische fase ingegaan De watergift is ingesteld op 4 ml/J, de afvoer is verhoogd en de productie komt overeen met de verwachtingen. Dat wordt geïllustreerd middels een figuur in de update.

Het project Ion Specifiek Telen wordt gefinancierd/mede mogelijk gemaakt door stichting Kennis in je Kas, Topsector T&U (LNV), Interpolis, The Sensor Factory, Van Iperen, Priva, T. Stolze Installatietechniek, Royal Pride, Glastuinbouw Nederland en Geerten van der Lugt.

bron: Glastuinbouw Waterproof


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven