Reeds 45 Havatec Twisters te werk gesteld

Sinds de introductie van De Havatec Twister in 2020 zijn al vele bedrijven gestart met het automatisch maken van handgedraaide boeketten. De Twister maakt boeketten van 10 tot 35 stelen en is in diverse uitvoeringen beschikbaar en draait inmiddels in diverse landen.

Installaties staan onder andere in Amerika, Canada, VK, Duitsland, Spanje en het mooie Nederland. De Twister is opgebouwd uit een aantal draaitafels waarop de verschillende bloemen liggen. Deze draaitafels worden manueel gevuld volgens het opgegeven recept van het boeket. Het softwaresysteem geeft de juiste vakken aan waar de bloemen komen te liggen. Deze draaitafels zijn aangesloten op een transportband die richting de carrousel draait. In de carrousel wordt vervolgens het boeket gemaakt. Zodra het boeket af is, wordt het uit de carrousel getransporteerd richting een vakkenband met een geïntegreerde wikkelbinder. Het aantal wikkelingen en hoogte is instelbaar. De Twister kan een uitgebreide variëteit aan bloemen automatisch transformeren tot een kruis boeket.

Ook worden er inmiddels veldboekketen mee gemaakt.

Havatec heeft inmiddels 45 Twisters gebouwd en kijkt verder uit naar de volgende projecten. Het concept geeft een aanzienlijke arbeidsbesparing, waardoor een zeer hoog rendement en continuïteit wordt gehaald!

Specificaties van de Havatec Twister:

  • De Twister wordt geleverd met 2, 3 of 4 draaitafels
  • De lengte van de boeketten is instelbaar
  • Aantal stelen per boeket 10-35 afhankelijk van het volume van de bloemen
  • Snelle carrousel wissel indien grote kernbloemen gebruikt worden (bv Hortensia)

Recentelijk maakte ook RTL een item over de Twister, deze kunt u hier terugkijken.

Voor meer informatie:
Havatec
info@havatec.nl
www.havatec.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven