Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oreon presenteert verbeterde armatuur Dutch Powerhouse Monarch

Dimbare en spectrum flexibele LED armatuur biedt teler maximale controle

Het watergekoelde LED-armatuur Dutch Powerhouse Monarch is nu beschikbaar met een 1200W driver en efficiëntere LED chips. De output kan oplopen tot 4020 µmol/s. Bovendien zijn de top lights nu ook dimbaar via Oreon’s LED Control Center in de cloud.

De nieuwe Monarch met nieuwe 1200 W interne driver is verkrijgbaar in 2 varianten:

1. Het ‘high efficiency’ armatuur heeft de hoogste licht output; max. 4020 µmol/s bij een verbruik van 1120 W en 3,6 µmol/J efficiency. Dit wordt geadviseerd bij hightech nieuwbouwprojecten waarbij voldoende hoogte beschikbaar is, zodat met minder armaturen een hoge uniformiteit wordt behaald. Vanwege de hoge efficiency is dit ook de beste optie voor telers met een beperkte hoeveelheid beschikbare stroom.

2. Het Monarch ‘economic’ armatuur heeft ook een 1200 W driver en is qua initiële investering een voordelige optie. De licht output is max. 3810 µµmol/s en bij een verbruik van 1137 W is de efficiency 3,4 µmol/J.

De Monarch ‘HPS replacement’ (max. 3560 µmol/s, 1050 W en 3,4 µmol/J) wordt ingezet bij een 1-op-1 vervanging van HPS-lampen. Dit is een efficiënte keuze wanneer gebruikt wordt gemaakt van een bestaande installatie, dat zeker 85% méér licht oplevert.

Dankzij de nieuwe LED chips is de output van Dutch Powerhouse Empress (710 W) ook verhoogd, namelijk 18% hoger vergeleken met de laatste versie van de lamp in 2021. Dit armatuur wordt vaak gekozen bij de overstap van HPS naar LED, waarbij de teler ruim 30% energie kan besparen in combinatie met een 30% hoger lichtniveau.

Iedere kas is anders; de oppervlakte, de hoogte, locatie en het gewas. Het ontwerpen van een lichtplan is maatwerk. Met deze 4 top light varianten kan Oreon beter aan de eisen en wensen van telers voldoen en kan er voor ieder denkbaar scenario een optimale LED-belichtingsoplossing worden gemaakt. Op de website van Oreon is een datasheet te downloaden met alle spectrale informatie.

Oreon’s LED Control Center
Oreon's LED Control Center stelt telers in staat om hun assimilatie verlichting met grote precisie te regelen, dankzij een draadloos netwerk in de kas of teeltruimte. Vanuit het Control Center kunnen top lights die zijn uitgerust met een dongel worden gedimd, om fluctuaties in zonlicht te compenseren. In meerdere teeltruimtes of plekken in de kas kan op verschillende momenten van de dag het lichtniveau aangepast worden. Ook het multi-layer armatuur Embrace wordt vanuit het Control Center aangestuurd, waarbij het licht niet alleen gedimd kan worden, maar ook het spectrum variabel ingesteld. Zo kan het licht worden aangepast aan de groeifase van de plant en kunnen zonsopgang en zonsondergang worden gesimuleerd om zo de gewassen zo efficiënt mogelijk te laten groeien.

Bij de ontwikkeling van het systeem stond ‘flexibiliteit voor de teler’ centraal: de LED-armaturen kunnen in oneindig veel groepen worden geplaatst. Voor elke groep kunnen meerdere schema's worden gemaakt met een onbeperkt aantal wijzigingen per dag. Armaturen kunnen eenvoudig van de ene groep in een andere worden ingedeeld. Op deze manier is het gegarandeerd dat elke centimeter van het teeltgebied precies het vereiste spectrum of de benodigde hoeveelheid licht krijgt.

Ontdek de nieuwste ontwikkelingen van Oreon tijdens de GreenTech 2022 in Amsterdam op stand 01.632.

Voor meer informatie:
Oreon
info@oreon-led.com
www.oreon-led.com

Publicatiedatum: