Hoek group kiest voor semiautomatische omsnoeringsmachines

Hoek group kiest voor het omsnoeren van pallets in plaats van het wikkelen met plastic tape. Hoek group is een familiebedrijf met meer dan 40 jaar ervaring en houdt zich bezig met de wereldwijde inkoop en verkoop van bloemen en planten. Het bedrijf is gevestigd in Rijnsburg en verpakt vandaag de dag veel bloemen in dozen. Deze dozen worden op pallets gestapeld en vervolgens vervoerd naar de plek van bestemming.

Dennis en Marco van Hoek group

Van plastic tape naar omsnoeringsband
Hoek group is een van de eerste bedrijven in de bloemen business die het overgrote deel van het bedrijfsproces heeft geautomatiseerd. Zo worden emmers met bloemen via honderden meters lopende band vervoerd door het bedrijf. Veel van deze bloemen worden verpakt in kartonnen dozen, zodat deze niet beschadigen. Vervolgens worden deze dozen gestapeld op pallets. Voorheen werden deze pallets met hoeklatten en plastic plakband vastgemaakt. Echter werkt dit volgens Dennis van Hoek group niet goed: ‘Het plastic tape blijft aan de dozen vastplakken, waardoor de barcodering en uitstraling van de doos worden beschadigd bij het losmaken van het tape’. Daarnaast is volgens Marco van Hoek group het plastic tape niet stevig genoeg: ‘Het plastic tape gaat niet strak om de pallet en heeft te weinig draagkracht. Hierdoor zijn de pallets instabiel tijdens het transport.’ Om deze problemen op te lossen heeft Hoek group gekozen voor twee Reisopack 2830 omsnoeringsmachines van Steenks Service. Hiermee is Hoek group het volgende bedrijf in de bloemen en planten industrie dat af stapt van het gebruik van plastic tijdens logistieke transport.

Mobiele omsnoeringsmachine in de hal
De Reisopack 2830 is een semiautomatische omsnoeringsmachine die verrijdbaar is. In de hal bij Hoek group heeft de verpakkingslijn verschillende uitgangen. Bij elke uitgang staan diverse pallets die omsnoerd dienen te worden. De Reisopack 2830 kan eenvoudig van de ene uitgang naar de andere uitgang worden verplaatst om zo de pallets te omsnoeren. Na het omsnoeren kunnen de pallets op een veilige manier worden getransporteerd. Volgens Wouter van Steenks Service is de Reisopack 2830 ideaal in deze situatie: ‘Het is gemakkelijk om de machine bij de pallet te plaatsen, waarna deze handmatig omsnoerd kan worden. Zo kan binnen 55 seconden een pallet met 4 hoeklatten en 3 bandjes worden omsnoerd.’

Voor meer informatie:
Hoek group
Laan van Verhof 77
2231 DZ Rijnsburg
www.hoekgroup.com

 

Steenks Service
Jan van de Laarweg 1
2678 LH De Lier
info@steenks-service.nl
www.steenks-service.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven