Modiform introduceert nieuwe productcategorie 'Online packaging'

Modiform introduceert met ‘online packaging’ een nieuwe productcategorie die voorziet in het duurzaam en optimaal beschermd verzenden van potplanten. Modiform maakt hiervoor gebruik van papierpulp, omdat dit materiaal goed recyclebaar is. Hiermee speelt Modiform in op de behoefte van webshop-aanbieders aan duurzame en veilige verzendoplossingen. De nieuwe productcategorie start met  clampacks en in-box trays. John van der Maarel (Sales Director Modiform): "Wij zijn trots op de uitbreiding van ons productassortiment. Met de clampack en in-box tray brengen we innovatie en goede recyclebaarheid samen en bieden we een groeiende doelgroep in de tuinbouwketen een totaaloplossing. En dit draagt bij aan onze ambitie om de hele tuinbouwketen te verduurzamen."

Clampacks
Een clampack is een verpakking die om de pot heen ‘klemt’ en een opening heeft aan de bovenkant waar de plant doorheen steekt. De clampack is zo ontwikkeld dat de pot en plant optimaal beschermd blijven tijdens verzending. De gepatenteerde Modiform clampack is gemakkelijk te fixeren in de verzenddoos door het systeem dat hiervoor is ontwikkeld. De hoogte van de plant kan variëren en zo kunnen verschillende planten in één doos worden verstuurd.

Voordelen: optimaal beschermd, duurzaam en gebruiksvriendelijk
Deze speciaal ontwikkelde verpakkingen brengen het veilig verzenden van potplanten, gebruiksgemak en duurzaamheid bij elkaar. Arie den Hertog, productmanager ecoExpert: “De clampack kan om de pot worden geklemd en vervolgens met het sluitsysteem bovenaan vastgezet worden. Daarmee wordt het risico dat de inhoud van de pot door de doos gaat zwerven een stuk geringer. Door het slimme sluitsysteem kan de clampack meerdere malen open en dichtgeklapt worden, wat weer handig is voor zowel verzender als ontvanger.  Hierdoor wordt de transport- en verpakkingstijd beperkt tot een minimum, met name in vergelijking met de kartonnen varianten welke momenteel op de markt worden gebruikt.”

In-box trays: efficiënt en duurzaam
Een in-box tray is een verpakkingsoplossing waardoor planten horizontaal in een tray geplaatst worden om deze vervolgens in een bijpassende verzenddoos aan de consument toe te sturen. In een in-box tray kunnen planten met verschillende potmaten (10,5, 12 en 13 cm) verzonden worden. En door het slimme ontwerp passen meerdere trays in een verzenddoos.

Om een uitgebreide oplossing te bieden, is voor iedere clampack en in-box tray een stanstekening van een bijpassende verzenddoos beschikbaar, zodat een gebruiker zelf de benodigde dozen kan bestellen, bedrukt of onbedrukt.

Een duurzaam concept
De online verpakkingen van Modiform zijn gemaakt van 100% gerecycled papier en karton van FSC-gecertificeerde bronnen. Daarmee zijn ze vervaardigd uit dezelfde grondstof als de kartonnen dozen waarin ze verstuurd worden. Zo is het mogelijk om voor de verzending van webshop-orders een compleet verpakkingsconcept van karton te gebruiken. Een consument kan de kartonnen doos en de clampack of in-box tray afdanken in de papierbak. Geen onnodig gebruik van plastic en alles volledig recyclebaar. Alle ecoExpert-producten zijn recyclebaar (Cyclos-gecertificeerd), biologisch afbreekbaar en composteerbaar.

De clampack is voorzien van een natuurlijke, volledig afbreekbare wax. Deze zorgt ervoor dat de clampack waterbestendig is en dus sterk blijft. Door de lange kartonvezel is de clampack sterk en stevig, de natuurlijke, volledig afbreekbare wax die is toegevoegd zorgt ervoor dat het waterbestendig zijn.

Online packaging assortiment
Modiform vangt het nieuwe assortiment clampacks aan met vijf varianten, zodat planten verstuurd kunnen worden in de belangrijkste potmaten. Er zijn 2 varianten van de in-box tray beschikbaar. Het assortiment ziet er als volgt uit:

Voor meer informatie:
Modiform
Ambachtsweg 15
3831 KA Leusden
T: +31 (0) 33 434 31 66
sales@modiform.nl
www.modiform.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven