Directielid Wilco Schoonderbroek stort zich op Horticoops investeringen

Wilco Schoonderbeek is het nieuwe directielid van Horticoop.
Wilco zal per 1 juli samen met Steven van Nieuwenhuijzen (CEO) en Hend van Ravenstein (CFO) het directieteam van Horticoop vormen en zich als Director Investments gaan bezighouden met het investeringsproces van Horticoop.

Horticoop is sinds eind 2021 actief als investeringscoöperatie. De coöperatie gaat actief investeren in zowel gevestigde bedrijven als start-ups en scale-ups die de kennis, het netwerk en de groeimogelijkheden in de tuinbouw vergroten. Wilco (49) zal de investeringen gaan leiden. Hij is een ervaren investeerder en heeft gedurende zijn loopbaan ervaring opgedaan bij adviesbureaus als KPMG, Andersen en PwC. Hij heeft zich onder andere gespecialiseerd in investeringen in AgroFood en het opzetten van innovatieve start-ups en scale-ups gericht op verduurzaming van de voedselketen en circulaire economie. Tevens was hij verantwoordelijk voor de opstart van het Deeptechfonds, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Invest-NL.

Wilco heeft veel kennis van de verschillende stadia van het investeringstraject, waaronder sourcing, initiële screening, due-diligence, structurering, uitvoering, afsluiting en portefeuillebeheer. Die kennis zet hij graag in voor Horticoop. Wilco: “Ik zie deze functie als een prachtige kans het hoofd te bieden aan een aantal grote uitdagingen waar we als sector voor staan. Ambitie, durf en samenwerking – en natuurlijk de daarbij passende investeringen in innovaties – zijn hierbij cruciaal.”

Bron: Horticoop


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven