Webinar IMVO-wetgeving terug te kijken

Wie de online informatiesessie over IMVO-wetgeving in de sierteelt op dinsdag 7 juni heeft gemist, kan het webinar terugkijken. De sessie informeert u over op handen zijnde Brusselse wetgeving die retailers en groothandelaren verplicht om na te gaan hoe zij én hun leveranciers invulling geven aan een duurzame bedrijfsvoering. Want doet u als sierteler zaken in internationale ketens of hebt u veel afnemers in de retail? Dan krijgt u op termijn te maken met striktere eisen op het vlak van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De informatiesessie werd georganiseerd door de Vereniging Groothandelaren in Bloemisterijproducten, Glastuinbouw Nederland en Royal FloraHolland. In het webinar gaf Coen Frederiks (IDH) uitleg over internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen. Belangrijk onderdeel daarvan is due diligence, oftewel: ‘gepaste zorgvuldigheid’. Hierbij draait het erom dat je als sector en als bedrijf inzichtelijk maakt wat de risico’s voor mens en milieu zijn binnen de keten en welke acties bedrijven ondernemen om die risico’s te verkleinen of weg te nemen.

Tijdens het webinar vertelde Anne-Lotte Boudeling hoe FM Group IMVO onderdeel heeft gemaakt van het bedrijfsbeleid. Elise Wieringa gaf aan hoe Royal Lemkes IMVO-risico’s in kaart brengt en probeert af te dekken en/of te verminderen.

Zie hier de infosessie terug:

Risico’s in de teelt
Vanuit de teelt vertelde kalanchoëteler André Lankhaar hoe hij omgaat met IMVO-risico’s bij zijn stekproductie in Tanzania. Alstroemeriateler Karolien Tesselaar deelde haar ervaringen met footprinting, een tool waarmee de duurzaamheid van de bedrijfsvoering kan worden aangetoond. Ten slotte gaf Bjorn Broekman (FSI) een toelichting bij de footprinttool van FSI, een excelprogramma waarmee telers hun impact op het milieu kunnen berekenen.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven