Berkhout Plants verdubbelt aanvoer tweekleurige potchrysant Nowara

Tholen - Berkhout Plants is vorig jaar begonnen met het telen van de potchrysant Nowara Pink en Nowara Red. Nowara is een vrolijke, tweekleurige potchrysant uit de veredelingskeuken van Aramada Young Plants en heeft zijn weg in de handel inmiddels goed gevonden. De kweker heeft daarom dit jaar de aantallen verdubbeld.


Jeroen met de Nowara

“We zijn goed te spreken over de verkoop”, vertelt Jeroen Berkhout, “en we zien de vraag groeien. De consument is enthousiast over de bi-color. We verkopen ze in mix trays, met een apart hoesje binnen ons merk Chrysabella. Wat we niet verkopen gaat weg in gemengde trays.”

In aantallen is men nu verdubbeld, waarmee beide soorten nu goed zijn voor zo’n 10% van het gehele aanbod. “In de teelt is hij niet sneller, zelfs een beetje langzamer”, vervolgt Jeroen. “Daar staat tegenover dat hij makkelijk te telen is, hij kan af met weinig remstof, hij maakt makkelijk volume en de bladkwaliteit is goed.”

“Bijzonder is dat er op de markt nog geen twee soorten bicolors zijn die zo goed met elkaar te telen zijn als Nowara”, weet Anton van der Zalm van Armada. “Ook hebben we mutanten gevonden die een aanvulling zouden kunnen zijn op de Pink en Red, we hopen in de toekomst nog wel een of twee nieuwe kleuren te kunnen introduceren.”

Deze ontwikkeling houdt Berkhout Plants op zijn beurt dan weer goed in de gaten. “Komen ze met innovatieve nieuwe kleurencombi’s die net zo goed presteren als de Nowara Pink en Red dan hebben wij zeker interesse. Bovendien doen we graag zaken met Armada. Het is een relatief kleine speler, de lijnen zijn kort, en ook is het in ons belang (en dat van andere kwekers) om meerdere aanbieders te hebben. Dat komt immers zowel productontwikkeling als marktwerking ten goede.”

Voor meer informatie:
Berkhout Plants
Jeroen Berkhout
Tel.: +31 (0)6 1418 5215
jeroen@berkhoutplants.com
www.chrysabella.nl

 

Armada Young Plants
Anton van der Zalm
Tel.: +31 (0)6 5178 1723
a.vdzalm@armadayoungplants.nl
www.armadayoungplants.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven