Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britten na tour enthousiast over agritech-samenwerking met Nederland

Op het gebied van innovaties en duurzaamheid in land- en tuinbouw zijn er talrijke mogelijkheden voor Nederlandse agrofood bedrijven en kennisinstellingen om nauwer te gaan samenwerken met partners in het Verenigd Koninkrijk. Dat is de conclusie na een bezoek van een delegatie van de Britse agri-techsector aan Nederland, eind mei.


Deelnemers Agtech tour: van links naar rechts: Ernst van den Ende (WUR), Philip de Jong, Maarten Schweers (RVO), prof. Richard Tiffin (Agrimetrics, Uni of Reading), James Allen (New Anglia LEP), Bas Harbers (achter), Clare Mike (LEAF, voor), dr. Trisha Toop (Agri-EPI), Phil Bicknell (CIEL), Robert Hall (WUR), dr. Ruth Bastow (CHAP), Becky Dodds (AgriTechE) en Peter Jongebloed (WUR).

De Britse deelnemers zijn enthousiast over de nauwe samenwerking in Nederland tussen bedrijven onderling en tussen bedrijfsleven, de overheid en het onderzoek/onderwijs. Ze zien tal van kansen om 'overzee' te gaan samenwerken. De tour was een vervolg op het rapport dat het landbouwteam in Londen eerder liet opstellen over post-Brexit-kansen in de Britse agri-techsector voor Nederland. “De tour zou al eerder plaatsvinden, maar was vanwege Covid-19 uitgesteld”, vertelt landbouwraad Philip de Jong. “Nederland en het VK hebben soortgelijke uitdagingen rond verduurzaming van de landbouw, maar ook de nodige verschillen in aanpak. We kijken waar en hoe we elkaar kunnen aanvullen.”

Een uitgebreid verslag van het bezoek leest u hier op Agroberichten Buitenland.

Publicatiedatum: